Skip to Content

Изложението DiVino.Taste се открива в София

За пореден път организаторите на изложението DiVino.Taste събират най-добрите български производители и ценители на виното в „Интер експо център“ от утре, 23 ноември.

Изложението на български вина през 2018 ще събере над 70 от най-добрите български производители. Всеки производител има право да участва с до 7 вина, които ще бъдат представени от собствениците или винарите. Всеки посетител ще има пряк контакт с хората, които стоят зад всяка от участващите български изби, и ще може да опита и да се запознае с концепцията и философията им за вината.

В рамките на трите дни на изложението всеки посетител ще може да дегустира над 500 български вина.

Експерти ще покажат кои чаши за кои вина са най-подходящи. Големината на чашата и широчината на отвора определят ъгъла, под който виното попада в устната кухина, а от това зависи как ще бъде възприет вкусът.

По време на тазгодишното издание на DiVino.Taste посетителите ще имат възможност да дегустират червените сортове пино ноар, сира и каберне совиньон в специално разработени за тях чаши от компанията Riedel.

В програмата по традиция са включени и майсторски класове, които ще обогатят знанията на посетителите, а и също ще им дадат възможност да се срещнат лично с някои от най-добрите винени експерти. Майсторските класове са предназначени за средно и по-напреднали винени любители и професионалисти. Лекциите са ориентирани предимно към хората, които са свързани с бизнеса с вино във всичките му аспекти.

Сред класовете е такъв за набиращите все по-голяма популярност български бели вина. Друг ще даде възможност за дегустация на седем качествени студено пресовани зехтини от Гърция, Португалия, Испания и Италия.

В гурме зоната ще бъдат разположени щандове с лека храна, различни деликатеси, вода, кафе, информационни пунктове на партньорите и организаторите.

Be the First!

Leave a Reply