Skip to Content

Стартира ремонтът на трамвайното трасе по ул. Каменоделска в София

От днес започва реконструкцията на трамвайното трасе и пътните платна по улица „Каменоделска“. Това налага промени в маршрутите на трамваи 3,4 и 18. Ремонтните дейности ще се извършват на етапи и улицата няма да се затваря напълно, за да не се създават неудобства на гражданите.

Заедно с релсите ще бъде подменена и контактната мрежа, тротоарите с площ 8000 кв. м, уличното осветление, асфалтовата настилка и ще се изгради около километър нов водопровод.

След Черешова Задушница през юни, улицата ще бъде напълно затворена за движение в района на бившия Хладилен завод, заради изграждане на напречен колектор от „Топлофикация“. В този период ще бъдат осигурени обходни трасета за движение на автомобили и градския транспорт.

Релсовият път по „Каменоделска“ е изграден през 1986 г. и от тогава не е ремонтиран. Проектът за реконструкция на улицата е финансиран с европейски средства и е на стойност 8,2 млн. лв. Той е част от големия проект на Столична община за „Интегриран столичен градски транспорт“ – фаза II.

Be the First!

Leave a Reply