Skip to Content

Рехабилитацията на ул. „Филип Кутев“ ще приключи до 24 май

Ако няма непредвидени събития, до 24 май ще приключи ремонтът на ул. „Филип Кутев“, обяви заместник-кметът на Столична община Дончо Барбалов пред журналисти при проверка на ремонта на ул. „Филип Кутев“.

Той обясни, че в момента се полага износващият слой асфалт. „Това е планираното разширение на ул. „Филип Кутев“. Изгражда се половината платно, като в дългосрочен план улицата ще стане два пъти по-широка и ще има трамвай по средата“, посочи Барбалов и уточни, че тротоарът е 4,5 м широк. По думите му в дългосрочен план, ул. „Филип Кутев“ ще бъде част от вътрешния ринг на София, което е изключително важно за извеждане на трафика от центъра на града и задаване на възможност за паралелни връзки между различните квартали.

Кметът на район „Лозенец“ Любомир Дреков коментира, че това е първият етап от разширението на улицата. „В момента сме може би на 70-75% в изкупуването и отчуждаването на имоти в следващата отсечка, която е до улица „Сребърна“. Ще сме готови в рамките на тази година чисто имотно да стартираме и там. Това ще даде един по-завършен вид на бул. „Тодор Каблешков“. Продължаваме с придобиването на имоти в последния и най-дълъг участък, който е покрай Столичния зоопарк. Крайната ни цел е да вържем този булевард със бул. „Симеоновско шосе“ и с „Г. М. Димитров“.

Be the First!

Leave a Reply