Skip to Content

Безплатна зарядна станция откри Lidl в София

Собствениците на електромобили вече могат да ги зареждат на нова бързозарядна станция в столицата. Тя е монтирана от „Лидл България“ в магазина в квартал „Младост“ (бул. Андрей Ляпчев 52).

Използването на станцията е безплатно, като сесиите за зареждане са с максимална дължина от 60 минути – време. Зарядната станция може да обслужва едновременно два автомобила и е активна в рамките на работното време на магазина.

Зарядната станция модел ABB TERRA 53 CJG притежава три типа накрайници и предлага възможности за зареждане на най-различни марки електромобили:

  • За автомобили с марка Nissan, Mitsubishi, Peugeot, Citroen и Kia – CHAdeMO;
  • За BMW, Volkswagen, GM, Porsche и Audi – CCS;
  • За Renault, Daimler, Tesla, Mercedes и Smart – Type 2 cable.

Благодарение на устройството за специфични климатични условия станцията функционира дори при температури от -35 градуса по Целзий. Мощността й е 50 kW, като за максимално удобство на клиентите е снабдена със захранващи кабели с дължина от 3,9 метра.

Станцията притежава LED дисплей с информация относно статуса на зареждане, използваната електроенергия, избор на накрайник и индикатор за грешки. Чрез директна интернет връзка с производителя е осигурен и дистанционен мониторинг на станцията.

lidl-zariadna-stancia-avtomobili

Be the First!

Leave a Reply