Skip to Content

България Ер предлага намаления, ще се бори с нискотарифни конкуренти

В слабия следновогодишен сезон и на фона на засиленото присъствие на нискотарифни авиокомпании в страната, и националният авиопревозвач „България Ер“ обяви намаления на цените на билетите.

В съобщението на превозвача се обещава, че потребителите могат да купят двупосочен билет до Рим на цена 86 евро, ако това стане до 20 януари. Цената включва летищни такси, чекиран багаж до 23 кг и ръчен до 10 кг, кетъринг на борда, безплатен избор на място в самолета и чек-ин. Пътуването до Лондон и обратно е на цена от 139 евро с билети, купени до 31 януари, при същите условия. Двупосочен билет до Мадрид е 129 евро.

Кампанията за намаления на билетите до Прага е до 31 март, а цената в двете посоки е 164 евро.

За пътуващите от Варна са осигурени трансфери.

Съпоставяне с цените, предлагани от нискотарифните „Уиз ер“, „Райънер“ и „Изиджет“, е трудно да се направи. Произволно търсене в сайтовете им показва и доста по-ниски цени до някои от дестинациите, но при по-малко услуги.

Над един милиард души са използвали нискотарифни самолетни компании през 2016 година. В Европа нискотарифните въздушни превозвачи са транспортирали близо една трета от пътниците, изпреварвайки леко по този показател Азия и Северна Америка.

Be the First!

Leave a Reply