Skip to Content

Хората пътуват до летище София с друг транспорт и по-малко с метрото

От април 2015 г., когато влаковете на софийското метро започнаха да пътуват до летището, метрополитенът все още не се е наложил като основно транспортно средство за пътуващите въпреки ниската цена и бързината на придвижване. Най-предпочитаният транспорт до летището е автомобилът за 40% от пътуващите, сочат данни от първото маркетингово проучване на пътникопотока.

Подземната железница е едва третото по популярност превозно средство, изпреварвано и от такситата, сочат данните на летището.

Според изследването българите са 70% от пътниците, обслужвани от аеропорта. След тях се нареждат гражданите на Великобритания, Германия и САЩ. През лятото пристигащите в България чужденци са повече, а през зимата преобладават пътуванията на българи в чужбина.

Очаквано проучването е потвърдило, че бизнес пътниците предпочитат да ползват терминал 2, а сезонно работещите – терминал 1, обслужващ нискотарифните авиокомпании.

В анкетата 40% от пътниците са оценили с 4 качеството на услугите по 5-степенна скала. Около 60% от чужденците са отговорили, че искат да дойдат пак в София, се казва в съобщението на летището.

Be the First!

Leave a Reply