Skip to Content

Търсим нови руски и украински туристи с участие в две изложения

България ще участва с информационен щанд от 50 кв.м на започващото утре туристическо изложение в Санкт Петербург. Съизложител на щанда на България е община Варна. Изложението продължава до 2 април.

Междувременно с двойно по-голям щанд страната се представя на международното туристическо изложение UITT в Киев, Украйна. То продължава до 31 март.

„Отдых без границ. Лето“ се оформя като най-силното международно туристическо изложение в Северозападния регион на Русия. През 2017 г. борсата ще се състои за 21-ви пореден път. Провежда се в навечерието на летния туристически сезон и се организира с подкрепата на Комитета по туризъм и развитие на курортите при Администрацията на Санкт Петербург, Руската асоциация на туристическите агенции и Асоциацията на туристическо-екскурзионните дружества, хотели и ресторанти на Санкт Петербург.

През 2016 на изложението „Отдых без границ. Лето“ се представиха 174 изложителя от 17 страни, а посетителите бяха 5700 и 11 региона на Русия. Броят на посетителите беше 5545 души, а партньори на културната програма бяха България, Кипър и Гърция.

По данни на Министерството на туризма за периода януари – декември 2016 г. броят на туристите от Русия е бил 580 002 души, което е ръст от 19.7 % спрямо същия период през 2015 г. Основното търсене на пазар Русия е лятна почивка и балнеолечение и културно-познавателни пътувания.

За същия период туристите от Украйна в България са били 265 712 души, което е ръст от 10% спрямо същия период през 2015 г.

UITT е най-голямото туристическо изложение в Украйна. Изложението се провежда от 1994 година и това е 23-ото му издание. То е предназначено за професионалисти, а в последните два дни и за масова публика. През 2016 година в него участваха над 248 фирми от 28 страни, а броят на посетителите беше близо 16 хил. души.

До началото на лятото България ще участва в още няколко туристически изложени – две в Русия, по едно в Беларус, Молдова, Азербайджан, Казахстан, Дубай и Германия.

Be the First!

Leave a Reply