Skip to Content

Кадри от Украйна, Беларус и Молдова ще работят в туризма у нас

В краткосрочен план трябват кадри, които директно с клиента постоянно да бъдат в контакт. Необходими са и кадри в мениджърския състав. Краткосрочното решаване на проблема за следващите години е внос на кадри – това са пазари като Украйна, Беларус, Молдова.

Текат преговори с чуждестранни компании и със студенти. В момента възможността за вкарване на сезонни работници е до 90 дни, но сезонът в България е много по-дълъг. Това стана ясно от думите на служебния министър на туризма Стела Балтова тази сутрин пред БНТ.

През май месец навсякъде в Европа е един фантастичен месец за краткосрочни ваканции. Очакваме интензивен поток около Гергьовден, когато се очакват много сериозни пътувания вътре в страната. Очакват се вече пътувания и към морето. Зимните курорти отново си чакат зимните туристи. Нашето внимание е насочено най-вече към летния сезон, заяви Балтова.

Има ръст на полетите към Варна и Бургас от Швеция, от Полша, от Украйна, от Русия, очаква се 85% ръст на полетите от Франция. Има интерес на френските туристи тази година да посещават България. За лято 2017 ни чака ръст над 10%. Очакваме посещения от скандинавските страни, от руския пазар, коментира още Балтова.

Be the First!

Leave a Reply