Skip to Content

Откриха първия саниран блок във варненския квартал Чайка

Първият саниран блок във варненския кв. „Чайка“ беше открит вчера. Сградата е шестетажна и има 5 входа. Това съобщиха от общинския пресцентър.

По данни на администрацията в момента саниране се извършва в още 26 жилищни блока в различни части на града, а регистрираните сдружения на собствениците са 112. Исканията за сключване на договори за целево финансиране на проектите за саниране от Българската банка за развитие са 71, а вече сключените – 34.

Пак според информацията, разпространена от пресцентъра на общината във Варна, през тази година предстои санирането и на няколко сгради с общинска и държавна собственост. Това са 3 детски градини, 7 училища и 2 професионални гимназии.

Стойността на строителните работи, извършени в открития блок, са на стойност 975 хил. лв. По проекта за санирането му са положени топлоизолация и минерална мазилка, поставени са нови входни алуминиеви врати, изцяло е ремонтиран покривът на сградата. Нова PVC дограма е поставена на всички прозорци или остъклени тераси според предпочитанията на собствениците на апартаменти. Монтирани са нови осветителни тела с фотоклетки и фотоволтаична система за захранване.

Като изпълнител на дейностите по санирането е посочено дружество „Солей 06“. Справка в Търговския регистър показва, че то е регистрирано през 2006 г. от Стефан Павлов и Веселин Фъргов. Компанията има широк предмет на дейност – от търговия, ресторантьорство, хотелиерство и туризъм, през реклама и импресарски услуги до строителство.

Павлов и Фъргов са съдружници и в още три дружества със сходен предмет на дейност. Развиват и бизнес с питейни заведения във Варна.

„Солей 06“ участва с 30% от дяловете и в „Солей стил груп“. Съдружникът с най-сериозен дял в нея е една от най-големите строителни фирми във Варна – „Комфорт“ на Атанас Костурков.

varna-chaika-saniran-blok-ivan-portnih

Be the First!

Leave a Reply