Skip to Content

Валери Симеонов: Следващата седмица ще има „яко събаряне“ на бараки в Слънчев бряг

Следващата седмица ще има „яко събаряне“ на бараки в Слънчев бряг. Ще бъда там с министър Ангелкова. Говорим за плажната ивица, която е държавна. Това каза вицепремиерът Валери Симеонов в предаването „Денят започва“ по БНТ.

„Трябва да се вземат спешни мерки срещу уродливото явление преместваеми бараки. Призоваваме общинска администрация да си свърши работата, а не да слугува на нечии интереси“, призова вицепремиерът.

Според него Бургас е един най-престъпните градове в България. „Нямало е голяма групировка, която да ограничава кварталния бизнес. Затова е градът на кварталните мутрички. Препоръчвам на Николина Ангелкова промяна на нормативната уредба за отдаване на концесии. Те са се превърнали в едни касички. Ще бъда безкомприомисен по отношение на изискванията на законите и въобще не ме интересува кой от къде идва. Ще има шоу на плажа на Слънчев бряг другата седмица, така че заповядайте“, каза още Валери Симеонов.

По думите му има около 2000 българи в Украйна и Молдова, които са с нужната квалификация и са готови да поемат засиления туризъм. „В момента се изисква превод на дипломите им и подаването на всички документи в София, което не е нормално. Преводът на диплома е абсолютно безсмислено. Хората идват да работят все пак за 250 евро“, допълни Симеонов.

Вицепремиерът каза още, че не подкрепя дивото къмпингуване, тъй като се оставят „камари с боклуци“. „Те имаха едно непоследователно поведение. Трябва да има определени места със съответните удобства. Не е допустимо всеки да си опъва палатката, където му е удобно. Масова заблуда на българското общество е, че непрекъснато трябва да се променя някакъв закон, като че ли законът сам може да се самоизпълни. В момента законът забранява и има определени текстове за опазването на дюните“, коментира Симеонов.

Be the First!

Leave a Reply