Skip to Content

Николина Ангелкова: Повечето полицаи това лято ще са на Слънчев бряг

За цялото българско Черноморие ще има командировани около 976 полицаи, като само в Бургас са 780, голяма част от тях са концентрирани в „Слънчев бряг“, обяви министърът на туризма Николина Ангелкова в предаването „Тази сутрин“ по бТВ. „Ще има дневни патрули, които ще бъдат нещо като туристическа полиция. Поискали сме от наемателите и концесионерите да осветяват плажовете“, съобщи Ангелкова.

Тя определи инцидента, при който камериерка беше нападната от шведски турист в „Слънчев бряг“ като изключително брутален. „Взети са мерки – поискано е постоянно задържане под стража“, коментира тя. Според нея при такива инциденти, трябва да се съобщава веднага на органите на реда и на телефоните на Министерството на туризма.

„Ние имаме телефон за сигнали за цялото лято. Не само за нередности и проблеми, които се случват на територията на плажовете, а по принцип на територията, както на националните курорти, така и на цялото Черноморие“, посочи Ангелкова. По думите ѝ само за миналата година у нас са дошли 8 200 000 чуждестранни туристи, а шведите са в топ 30 от тях.

„Слънчев бряг“ е известен като дестинация за забавление, но такива дестинации има в Испания и Гърция, но рекламата, която се прави там, не е такава, каквато за нашия курорт. Много важно е как рекламираме нашите курорти“, коментира министърът на туризма. Според нея се очаква между 7% и 10% ръст на туристите у нас това лято.

„Миналото лято от май до октомври имахме 6 500 000 само чуждестранни туристи. Запазваме традиционните си пазари от Германия, Румъния, Русия. Най-много очакваме от Германия. От Русия очакваме ръст от около 15%“, каза още тя.

Вчера Николина Ангелкова получи наградата на сп. „Бизнес лейди“ в категория „Държавна администрация“ за цялостен принос, добри практики и ефективна администрация за развитието на туризма. Официалната церемония за връчване на шестите годишни отличия на медията се състоя на тържество в столицата (на снимката).

Сърдечно благодаря за това признание, присъдено от авторитетно издание като сп. „Бизнес лейди“. Това е висока оценка не само за моя личен принос, но и за работата на целия екип на Министерството на туризма, заяви при награждаването Николина Ангелкова .

Тя подчерта, че усилията на туристическата администрация са били неизменно насочени и продължават да са водещи при формирането на устойчива политика в сектора, която да превърне страната ни в конкурентна туристическа дестинация за четири сезона. Тези усилия са немислими без активния диалог с отговорния бизнес и популяризирането на неговите добри практики. Уверявам ви, че ще продължим да разширяваме активно това партньорство, изтъкна министърът на туризма.

По нейните думи благодарение именно на това сътрудничество може заедно и ефективно да се работи за издигане престижа на България като страна с развит масов морски и зимен туризъм, но и предлагаща много други видове специализирани услуги в туристическата индустрия, при това с много атрактивна стойност. Ангелкова подчерта, че наградата е нов професионален стимул за нея и колегите й.

Снимка: Министерство на туризма

Be the First!

Leave a Reply