Skip to Content

Туристическото министерство ще залага на културата за разпознаваемост на България

Залагайки на културата, ние ще направим България разпознаваема пред всички, обяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на официалното откриване на фестивала „Дни на Италия” в Созопол.

„Миналата година разработихме 8 културно-исторически дестинации, които преминават през 65 населени места и включват над 160 обекта и Созопол е в една от тях – „Морските крепости на България”, припомни още министърът. Ангелкова коментира, че България е уникална със своето културно-историческо наследство.

Тя посочи, че през 2016 г. 11% от туристите, които са дошли у нас, са посетили България с цел туризъм.  „Вярвам, че тази година този процент ще се увеличи, защото ние все повече промотираме летния и зимен туризъм, които са основен продукт, съпътсвани от културно-исторически балнео и СПА туризъм”, коментира министърът на туризма.

На събитието присъстваха заместник-министърът на културата Румен Димитров, кметът на Община Созопол Панайот Рейзи, посланикът на Италия в Р България Н. Пр. Стефано Балди и др. „Дни на Италия в Созопол“ са четири дни, посветени на италианския бизнес и култура и се провежда в рамките на ежегодния Италиански Фестивал в България. Събитието е своеобразен празник на марката Made in Italy, поредица от подбрани събития, представящи Италия и нейните необикновени култура, туризъм, предприемачество и еногастрономия.

Be the First!

Leave a Reply