Skip to Content

Държавни имоти ще се дадат на собственици на парцели в парк „Бедечка“

Собствениците на земи в градския парк „Бедечка“ ще бъдат обезщетявани с държавни имоти. Това са решили на среща в понеделник сутрин в София премиерът Бойко Борисов, кметът на Стара Загора Живко Тодоров и областният управител Гергана Микова, съобщи БТА.

Премиерът е загрижен за решението на казуса в Стара Загора, който провокира референдум, обясни пред журналисти кметът на Стара Загора Живко Тодоров, цитиран от агенцията.

Терените, които се предлагат, се намират на територията на града и са собственост на Министерството на отбраната. Община Стара Загора до края на седмицата ще бъде готова със списък, в който те ще бъдат представени. Кметът е имал първи срещи със собственици на терени в квартал „Бедечка“, на която е съобщил за решението.

Ние се съобразяваме с мнението на участвалите в референдума вчера, 85 на сто от които гласуваха за създаване на парк „Бедечка“, изтъкна Живко Тодоров.

В квартала остават новопостроените осем жилищни кооперации и ще бъдат построени още две, за които има издадени разрешения от общината.

В новият Общ устройствен план на Стара Загора ясно ще бъдат очертани границите на зелената територия в квартал „Бедечка“, която да получи статут на парк, обяви още кметът на Стара Загора.

По-рано кметът каза в телевизионно интервю, че въпреки неуспеха на референдума общината ще подкрепи становището, получило повече гласове. Хората очакват кметът и общинският съвет да защитят зелените площи в парка.

Be the First!

Leave a Reply