Skip to Content

Подготвят нови типови договори за рехабилитация на пътищата

През следващите месеци експерти от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) и от Камарата на строителите в България (КСБ) ще работят по подготовката на проекти на типови договори за рехабилитация на републиканската пътна мрежа. За това се договориха председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов и инж. Светослав Глосов, член на УС, с ръководството на строителната камара.

В срещата участваха председателят на УС на КСБ инж. Николай Станков, изпълнителният директор на камарата инж. Иван Бойков и инж. Мирослав Манолов, член на УС на КСБ и председател на секция „Инфраструктурно строителство“.

В работни групи експертите ще разработят проекти на типови договори за рехабилитация на републиканските пътища. Целта е улесняване на инвестиционния процес и по-добра подготовка на администрацията и бизнеса, която ще позволи бърз старт на редица проекти при акумулирането на финансов ресурс след внедряването на тол системата. Само с добре подготвена документация и договори ще можем за 2-3 години да преобразим пътищата, категорични са ръководствата на АПИ и КСБ.

Be the First!

Leave a Reply