Skip to Content

Почти никакви нарушения при атракционните корабчета по Северното Черноморие

Към момента регистрираните корабчета за сезонен превоз на хора по Северното Черноморие от Шабла до Обзор са 49 и засега няма констатирани фрапантни нарушения. Това съобщи главният инспектор от „Морска администрация“ във Варна Миглена Тодорова, която участва в проверка на атракционните корабчета в курортен комплекс „Камчия“, съобщава Дарик.

Тя уточни, че засега са съставени два акта за нарушения и седем фиша за маловажни случаи – неправилно водене на дневник и не носене на документи на борда на кораба.

Проверките в „Камчия“ са ежеседмични и следим ситуацията изкъсо, включително и за употреба на алкохол от страна на капитаните на всички плавателни средства за сезонен превоз на хора, посочи още тя. Проверките на атракционните корабчета ще продължат до края на сезона, като инспекторите работят и по сигнали на граждани.

Тодорова коментира още, че се правят проверки и затова дали се прави инструктаж на ползвателите на услугата. Тя обясни, че преди услугата, собствениците предоставят на клиентите декларация и подписвайки я ползвателите декларират, че им е направен инструктаж. Тези декларации са на няколко езика и се предоставят и на чуждите туристи.

Засега нямаме регистрирани нарушения и с джетовете по Северното Черноморие, каза още Тодорова. През тази година са съгласувани и потвърдени 16 временни водни бази. Тя обясни, че от базите знаят, че джетовете трябва да излизат през коридор и на бавен ход.

Снимка: tsarevo.info

Be the First!

Leave a Reply