Skip to Content

Днес тръгва отново движението при 7 километър на магистрала Люлин

От днес (4 септември) се възстановява движението при 7-ми километър на АМ „Люлин“ в посока София. Днес приключва аварийният ремонт на активизиралото се свлачище при 7-ми километър на автомагистралата. Ремонтът продължи три месеца.

В момента се демонтират бетоновите прегради от активната и аварийна лента. През нощта, когато трафикът е по-слаб, платното ще се измие и около 24 ч. се предвижда да отпаднат ограниченията за стеснение в участъка.

Остават въведените ограничения при 9-ти километър на АМ „Люлин“, където продължават аварийно-възстановителните дейности. Ограничението е от втори тунел „Люлин“ до 500 м преди първи тунел „Мало Бучино“. В този участък движението на всички МПС се осъществява двупосочно в платното в посока София – Перник. Скоростта е ограничена до 50 км/ч. Очаква се до края на септември да бъде пуснато движението в изпреварващата лента в платното за София.

Агенция „Пътна инфраструктура“ благодари на шофьорите за търпението от причинените неудобства, които обаче са наложителни, за да се пътува удобно и безопасно.

Be the First!

Leave a Reply