Invest Build Media
Строителство

Стартира строителството на аквапарк „Възраждане“ в София

От днес започват строителните дейности по разширението на парка във Зона Б-5 в район „Възраждане“, съобщават от Столичната община.

Разширението на парка е част от програмата  на Столична община за развитие на зелената система на града и увеличаване на възможностите за масов спорт. Изграденият  преди няколко години парк ще бъде  разширен с още 25 декара, като върху тях ще бъде обособена  паркова зона с широки открити пространства и  площадки за отдих с различна големина. На терен от  6600 кв.м ще бъде изграден аквапарк с 5 открити басейна – три, от които детски, един развлекателен с дълбочина 140 см и хидромасажен.

Проектът предвижда 2 водни пързалки тип „ролба“ с по 1 улей и 1 пързалка с 3 успоредни улея в северната част на комплекса, предназначени за лица с ръст над 130см.  В зоната ще бъде изграден  закрит басейн и SPA център с ползване на минералната вода от находището „Баталова воденица“.

Водният атракцион ще може да приеме до 500 посетители. В обслужващата сграда ще бъде разположено и  заведение за бързо хранене. В зелените площи е предвидено поставянето на 130 пейки, шезлонги и 2 чешми.

Пет зелени площадки ще бъдат разположени в периферията на парка в близост до второстепенните подход. Специална атракция ще бъде  съществуващият сега голям дъб с корона с диаметър 25 метра. В централната зона на парка ще бъдат оформени поляни за слънчеви бани, пикник и свободни игри.

Заедно с откритата през 2016 г. първа част от 52 дка от парка със сух фонтан, амфитеатър, детска площадка, паркинг и изцяло обновения спортен комплекс „Спортна София-2000“, който се простира на площ от близо 24 декара, след приключване на започващото разширение, София ще разполага с една зелена зона за спорт и рекреация на площ от общо 100 декара.

Паркът се изгражда от  „Софийски имоти“ ЕАД, а изпълнител на строителните работи е фирма „Калистратов Груп“ ООД , която е избрана след  проведена открита процедура за избор на изпълнител по реда на Закона за обществените поръчки.

Вижте още

Навършват се 100 години от изграждането на Транссибирската железница

admin

Фандъкова потвърди, че ще бъдат запазени паветата по бул. Дондуков

ivan

Открити са драстични нарушения на плажове по южното Черноморие

ivan

Напишете коментар