Invest Build Media
Строителство

Стартира строителството на аквапарк „Възраждане“ в София

От днес започват строителните дейности по разширението на парка във Зона Б-5 в район „Възраждане“, съобщават от Столичната община.

Разширението на парка е част от програмата  на Столична община за развитие на зелената система на града и увеличаване на възможностите за масов спорт. Изграденият  преди няколко години парк ще бъде  разширен с още 25 декара, като върху тях ще бъде обособена  паркова зона с широки открити пространства и  площадки за отдих с различна големина. На терен от  6600 кв.м ще бъде изграден аквапарк с 5 открити басейна – три, от които детски, един развлекателен с дълбочина 140 см и хидромасажен.

Проектът предвижда 2 водни пързалки тип „ролба“ с по 1 улей и 1 пързалка с 3 успоредни улея в северната част на комплекса, предназначени за лица с ръст над 130см.  В зоната ще бъде изграден  закрит басейн и SPA център с ползване на минералната вода от находището „Баталова воденица“.

Водният атракцион ще може да приеме до 500 посетители. В обслужващата сграда ще бъде разположено и  заведение за бързо хранене. В зелените площи е предвидено поставянето на 130 пейки, шезлонги и 2 чешми.

Пет зелени площадки ще бъдат разположени в периферията на парка в близост до второстепенните подход. Специална атракция ще бъде  съществуващият сега голям дъб с корона с диаметър 25 метра. В централната зона на парка ще бъдат оформени поляни за слънчеви бани, пикник и свободни игри.

Заедно с откритата през 2016 г. първа част от 52 дка от парка със сух фонтан, амфитеатър, детска площадка, паркинг и изцяло обновения спортен комплекс „Спортна София-2000“, който се простира на площ от близо 24 декара, след приключване на започващото разширение, София ще разполага с една зелена зона за спорт и рекреация на площ от общо 100 декара.

Паркът се изгражда от  „Софийски имоти“ ЕАД, а изпълнител на строителните работи е фирма „Калистратов Груп“ ООД , която е избрана след  проведена открита процедура за избор на изпълнител по реда на Закона за обществените поръчки.

Вижте още

Полагат нов асфалт по разрушените от наводнение улици на Мизия

ivan

Жители и кмет на Младост пак излизат на протест срещу презастрояването

ivan

Проверяват интерконектора Гърция-България

leni

Напишете коментар