Skip to Content

Ремонтът на „Граф Игнатиев“ може да приключи през април

Ремонтът на ул. „Граф Игнатиев“ продължава. Работи се активно, знаете, че имаше спирания във връзка с времето. Засега се очаква през месец април да приключат самите дейности по улицата. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в Сутрешния блок на БНТ. „Ние ще връщаме и ще искаме от надзора и от контролиращите органи, да връщат фирмата до тогава, до когато нещата не станат добре“, отбеляза Фандъкова.

Тя обясни, че трябва да има ограничители за трамвайното трасе заради безопасността на хората. Фандъкова коментира, че е възложила на главния архитект и проектантите да помислят за други варианти на ограничителите защото те предизвикват негативни реакции не само по естетически причини, а и заради случилите се инциденти с пешеходци.

„Не е толкова лесно, защото трудно се променят материали по проекта, за това ние ще трябва да съгласуваме тази промяна с управляващия орган, но при всички случаи, моето мнение е, че трябва да бъдат подменени с по- безопасни елементи“, подчерта столичният кмет.

По думите ѝ първоначалният избор на ограничители не е бил добро решение. „За мен тогава просто всички се притесниха от реакциите на обществото и много бързо взеха това решение. Аз още тогава казах, че за мен това не е най-доброто решение“, посочи Фандъкова.

Be the First!

Leave a Reply