Invest Build Media
Строителство

Премахнаха ремонтните заграждения от площад „Гарибалди“

Площад „Гарибалди“ в столичния център вече е без метални ограждения. Водната стена, която предизвика множество подигравателни коментари, също я няма. Няма я и чешмата на площада, предаде БГНЕС.

Демонтажът на оприличената като надгробен камък Водна стена се случи преди десетина дни. Тогава работници я изрязаха и я натовариха на камион, като преди това премахнаха и чешмичката, която стоеше на гърба на инсталацията. От тогава до днес метални ограждения „пазеха” работата на строителите. От днес и те са в историята и вече текат заключителните мероприятия по новоремонтирания площад „Гарибалди”, по идея на проектанта Иво Панталеев.

До демонтажа на стената се стигна, след нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова. Пред журналисти тя обясни, че инсталацията е твърде голяма за този малък площад и не се вписва в градската среда, както и че проектантът не е обяснил какъв е замисълът му. Фандъкова беше скептична и по отношение на това доколко тази стена е водна.

Съоръжението предизвика доста подигравателни коментари от страна на жителите на града. Беше оприличено на надгробна плоча, гроб и на котешка тоалетна. В социалните мрежи се появиха и редица хумористични колажи. Тя провокира граждани да организират и масово поднасяне на венци и цветя.

Вижте още

В Бургас строят научно-производствен комплекс за компоненти на самолетни двигатели

ivan

90% от населението на земята дишат мръсен въздух

admin

София получи голямата награда за инфраструктура на десетилетието

ivan

Напишете коментар