Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Фандъкова иска оставката на главния архитект на Младост, дал да се строи в градинка

Столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска оставката на главния архитект на район „Младост“, защото е издал разрешение за строеж в градинка до бл. 401 в „Младост“ 4. В действията на районния архитект Фандъкова вижда „явен саботаж и провокация“.

„По моя заповед работна група с общински съветници от всички политически сили, главният архитект на София арх. Здравко Здравков и кметът на район „Младост“ арх. Русев, от няколко месеца разглеждат проблемните имоти в „Младост“ с предвидено застрояване, които искаме да запазим като градини и зелени площи. Днес разбрах, че докато текат преговори за преместване на тези имоти на общински терени, главният архитект на район „Младост“ е издал разрешение за строеж на един от тях – при бл. 401 в „Младост“ 4. Това освен явен саботаж на преговорите е и провокация към нашите общи усилия с Общинския съвет да запазим за зелени площи терени, които са междублокови пространства и градини“, пише Фандъкова в профила си във фейсбук.

Тя настоява кметът на „Младост“ да поиска оставката на главния архитект на района – арх. Стефанов. Главният архитект на София пък ще изиска цялата документация на проекта за проверка.

Вижте още

Домът на българските олимпийци в Рио де Жанейро

admin

Невероятни идеи за офис вкъщи

leni

Правителството отпусна още 250 хил. лв. за Голямата базилика в Плиска

admin

Напишете коментар