Invest Build Media
Имоти и строителство

Стартира ремонтът на столичния булевард „България“

Започна ремонтът на пътните платна на столичния булевард „България“. На място вече има работници и строителна техника, а дейностите по рехабилитацията на един от ключовите за трафика в София булеварди ще се извършва поетапно.

Първият етап ще продължи от днес до 4 юли, а за този период се забранява влизането на превозни средства по южното пътно платно на булеварда в участъка от бул. „Витоша“ до бул. „Пенчо Славейков“.

Вторият етап ще продължи от 5 до 15 юли, а през него ще действа забрана за влизането на автомобили по южното платно на булеварда в участъка от бул. „Акад. Иван Ев. Гешов“ до бул. „Черни връх“, а движението ще се извършва двупосочно в северното пътно платно.

Ремонтните дейности налагат и временна реорганизация на преминаващите от там линии на градския транспорт.

От 30 юни до 4 юли частично се променят маршрутите на автобусни линии с номера 76, 204, 304 и 604 само в посока пл. „Орлов мост“. От бул. „България“ след Професионалната гимназия по „Текстил и моден дизайн“ те ще преминават наляво по бул. „Витоша“, надясно по бул. „Пенчо Славейков“ и отново по маршрута си. За тези линии се разкрива и временна спирка на бул. „Пенчо Славейков“ след бул. „Витоша“ в посока пл. „Орлов мост“.

От 04.30 часа на 5 юли до 24.00 часа 19 юли частично се променя маршрутът на автобусна линия № 76 само в посока ж.к. „Гоце Делчев“. Автобусите ще преминават от бул. „България“, бул. „Пенчо Славейков“, бул. „Витоша“, надясно по ул. „Бяла черква“, по бул. „Петко Ю. Тодоров“ и ще спират на всички съществуващи автобусни и трамвайни спирки в променения участък от маршрута.

Частично се променят маршрутите на автобусни линии 76, 204, 304 и 604 в посока НДК. Разкрива се временна спирка на бул. „България“ преди бул. „Петко Ю. Тодоров“ в посока НДК за автобусни линии № 204 и 304.

Вижте още

Ремонтират Околовръстния път на Пловдив

Ремонтът на тунел Витиня продължава и през зимата

admin

Все пак ще бъдат приети промени срещу строителството на повече високи сгради в столицата

ivan

Напишете коментар