Invest Build Media
Туризъм и Екология

Китайска туристическа корпорация ще помага на България

Предоставена е възможност информация за България да бъде включена в онлайн платформата на китайската туристическа корпорация Ctrip. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев, който се срещна с главния изпълнителен директор на Ctrip Corporation Джейн Цзе Сун в централата на корпорацията в Шанхай.

Президентът Радев й благодари за предоставената възможност безплатно да се подаде информация като презентация за България и готовността тя да бъде включена в онлайн платформата на Ctrip, като така стане достояние на стотици милиони китайски туристи.

Но ние трябва да сме много по-активни, да предоставим информация за наши пакетни услуги, така че да вдигнем броя на китайските туристи, коментира Радев. По думите му, към момента те са 27 000 на година, а с активната политика, която има италианското правителство, в Италия те са 1 млн. и 800 хил. души. Радев обясни, че там е бил сключен всеобхватен договор, който свързва туристически компании, държавата, летища, транспортни фирми, хотелиерски организации, така че да се предостави цялостен пакет.

Министерството на туризма трябва да бъде по-активно и да търси само контакт с такива огромни туристически компании, каза Радев, попитан за конкретни стъпки за привличане на повече китайски туристи. Ctrip са номер едно в света по онлайн платформа и брой активни членове. Така че тук е естествено място нашето министерство да търси контакт и възможности, посочи Радев. Той обясни, че се предвижда ръководството на корпорацията да посети България и на място да бъдат поканени туристическото ни ведомство, водещите организации от туристическия бранш, за да се направи всеобхватно споразумение, така че да има истински резултат.

Според президента проблемът в туристическия сектор не е само в рекламата, а се изисква цялостен подход и сериозна организация. Защото зад тази реклама, това, което видяхме на презентацията, стои обработка на огромна база данни, информация в реално време, онлайн поддръжка на клиентите, указания в реално време за най-добрите дестинации и възможности – всичко това, събрано в едно. Ние трябва да работим така, че да предоставяме комплексни услуги, не само реклама, а също транспорт, настаняване, исторически забележителности, забавления – всичко това в единен пакет, коментира още държавният глава.

По-рано днес президентът Радев, чието държавно посещение в Китай приключва днес, изнесе лекция в Шанхайския университет „Цзяо Тун“. В Китай дойдох с надеждата за установяване на добра перспектива за нашите отношения. Днес си тръгвам с убедеността, че тази цел е напълно постижима, каза пред студентите Радев. Силно вярвам, че политиците трябва да посещават по-често университети, да се срещат със студенти като вас и да обсъждат бъдещето ни, защото младите хора винаги имат чудесни идеи и критично мислене по отношение на бъдещето, защото то принадлежи на вас, посочи държавният глава пред аудиторията. Той говори за отношенията между България и Китай в светлината на обявеното по време на посещението му стратегическо партньорство между двете държави.

Вижте още

5-те най-романтични дестинации за януари (СНИМКИ)

leni

Вандали заплашват стените на най-високата катедрала в света

admin

70% от руските имоти по българското Черноморие се продават на половин цена

ivan

Напишете коментар