Invest Build Media
Имоти и строителство

17 съоръжения за достъп на хора с увреждания ще се строят по „Красива България“

Избрани са предложенията, които ще бъдат финансирани по проект „Красива България“, съобщи Министерството на труда и социалната политика. Общата стойност на инвестицията ще е 2,308 млн. лева, като по линия на програмата се осигуряват малко над 2 млн., а съфинансирането от одобрените общини и областни управи ще бъде общо около 282 хиляди лв.

Проектите са в две направления – подобряване на инфраструктурата за хора с увреждания и създаване на условия за по-добър баланс между семейния и професионалния живот за служители в администрацията. Одобрени са идеи за изграждането на общо 17 съоръжения за достъп на хора с увреждания в обществени сгради и за обособяването на 4 занимални за децата на държавни работници.

Рампите ще се строят на разнообразни места – сгради за обществено-административно обслужване, училища, детски градини, болници, културни институции, а занимални ще бъдат обособени в общинските сгради на Правец, Враца, Чепеларе и Хасково.

Едномесечната кампания за набиране проектни предложения е приключила на 12 август, като са се включили общо около 70 общини и областни администрации. Средствата са осигурени с преразпределение на бюджета на Националния план за действие по заетостта. Предстои да бъдат подписани споразумения за финансиране на проектите с одобрените кандидати и да се проведат обществени поръчки за изпълнението им. До края на 2016 г. реализираните проекти трябва да са налице.

Вижте още

Ремонтът на площад „България“ пред НДК трябва да бъде завършен през ноември

ivan

Обещание: През 2024 г. ще пътуваме по магистрала Хемус от София до Варна

ivan

София получи голямата награда за инфраструктура на десетилетието

ivan

Напишете коментар