Invest Build Media
Имоти и строителство

17 съоръжения за достъп на хора с увреждания ще се строят по „Красива България“

Избрани са предложенията, които ще бъдат финансирани по проект „Красива България“, съобщи Министерството на труда и социалната политика. Общата стойност на инвестицията ще е 2,308 млн. лева, като по линия на програмата се осигуряват малко над 2 млн., а съфинансирането от одобрените общини и областни управи ще бъде общо около 282 хиляди лв.

Проектите са в две направления – подобряване на инфраструктурата за хора с увреждания и създаване на условия за по-добър баланс между семейния и професионалния живот за служители в администрацията. Одобрени са идеи за изграждането на общо 17 съоръжения за достъп на хора с увреждания в обществени сгради и за обособяването на 4 занимални за децата на държавни работници.

Рампите ще се строят на разнообразни места – сгради за обществено-административно обслужване, училища, детски градини, болници, културни институции, а занимални ще бъдат обособени в общинските сгради на Правец, Враца, Чепеларе и Хасково.

Едномесечната кампания за набиране проектни предложения е приключила на 12 август, като са се включили общо около 70 общини и областни администрации. Средствата са осигурени с преразпределение на бюджета на Националния план за действие по заетостта. Предстои да бъдат подписани споразумения за финансиране на проектите с одобрените кандидати и да се проведат обществени поръчки за изпълнението им. До края на 2016 г. реализираните проекти трябва да са налице.

Вижте още

40% от третокласните пътища у нас са в окаяно състояние

admin

Всеки апартамент у нас трябва да има технически паспорт до края на 2022 г.

3,1 млрд. лв. инвестирани досега по програма „Региони в растеж“

admin

Напишете коментар