Invest Build Media
Строителство

Кметът на Тутракан направи първа копка на нова пречиствателна станция

В Тутракан беше даден стартът на реализацията на нов проект. С официална церемония „Първа копка“ бе поставено началото на строителните дейности по „Инвестиционен проект за изграждане на Градска пречиствателна станция за отпадни води и доизграждане на канализационната мрежа в гр. Тутракан“.

Първата копка направиха кметът на община Тутракан д-р Димитър Стефанов и представители на фирмите-изпълнители на инвестиционния проект и на строителните дейности.

„Не може да бъдем съвременен град без Пречиствателна станция, а всички отпадни води да се изливат в международни води – в р. Дунав, както е сега, отбеляза д-р Стефанов. Благодаря на служителите от общинската администрация, които взеха участие във всички етапи на подготовката на проекта. Надявам се, че и строителната фирма, и строителният надзор, и авторският надзор и нашата администрация ще вървим всички заедно, за да реализираме този проект“.

Освен изграждането на Пречиствателна станция, ще бъдат реновирани 4900 метра водопроводна и над 4500 метра канализационна мрежа в крайдунавския град. Ще бъде изградена и нова канализационна мрежа с дължина над 2240 метра, като към нея ще се присъединят над 260 жители на Тутракан.

Проектът се финансира от Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.“ като общата му стойност е 32 347 993,80 лв., от които 19 274 145,60 лв. от Кохезионен фонд, 3 401 319,81 лв. – национално съфинансиране и 9 672 528,39 лв. – средства, които се осигуряват от Община Тутракан.

Дейностите по него трябва да приключат за 480 календарни дни.

Вижте още

Ново депо за битови отпадъци заработи край Разлог

admin

Ремонтират софийския бул. Христофор Колумб

ivan

През 2017 г. се строят по-малко, но по-големи жилища

ivan

Напишете коментар