Invest Build Media
Туризъм

Стачка в Lufthansa ще повлияе на полетите в четвъртък и петък

Стачка на немската авиокомпания Lufthansa ще обърка полетите в четвъртък и петък.

Германският синдикат на кабинния екипаж UFO призова за стачка в Lufthansa по-късно тази седмица, позовавайки се на продължаващ трудов спор с най-голямата германска авиокомпания.

Профсъюзът заяви, че 48-часовата стачка ще се проведе от сряда вечер в 23.00 GMT (6 ноември, сряда) до 23.00 GMT на 8 ноември, петък. Очаква се всички полети на Lufthansa от Германия да бъдат засегнати.

„Точно както при последните предупредителни стачки, този нов спор ще засегне цялата компания. Предупреждаваме нашите колеги и клиенти, че по-нататъшни съобщения може да се очакват по всяко време “, каза заместник-шефът на синдиката Даниел Флор.

Lufthansa заяви в Twitter, че категорично осъжда този ход и ще разгледа правните стъпки срещу него, като добави, че групата работи по специален план за полети, за да сведе до минимум въздействието върху графика си.

Освен спора относно заплащането и пенсиите, UFO от месеци се бори с авиокомпанията в съда за правния статут на съюза. Lufthansa твърди, че новият ръководен екип на съюза, който встъпи в длъжност по-рано тази година, не е избран по начин, който отговаря на законовите изисквания.

 

източник: economic.bg, снимка: БГНЕС

Вижте още

Проучване: Сингапурското летище „Чанги“ е най-доброто в света

ivan

Пътуванията на българите се увеличили с една четвърт през април-юни

ivan

Мексико – топ 10 на забележителностите

leni

Напишете коментар