Invest Build Media
Инвестиции

Wall Street продължава ръста си към рекордни върхове

Wall Street продължи ръста си към рекордни върхове днес, воден от особено доброто представяне на акциите на Disney и Facebook, пише CNBC.

S&P 500 се покачи с 0,2% до нов дневен рекорд. Технологичният Nasdaq Composite напредна с 0,3 на сто, също с дневен връх и такъв при приключването на търговията. Междувременно индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average приключи борсовия ден с лек спад.

Пазарът се радваше само на леки ръстове при изявлението на президента Доналд Тръмп, който намекна за китайския ентусиазъм за сключването на търговска сделка, но разкритикува страната за това, че е “изневерила” на САЩ в последните споразумения.

В рамките на изявлението си в Икономическия клуб в Ню Йорк американският държавен глава подчерта, че Китай иска да сключи търговска сделка, но в крайна сметка не разкри какъв е напредъкът по споразумението.

По-добрият тон в преговорите между САЩ и Китай подкрепи ръста на пазарите. Dow и S&P 500 скочиха с по над 3% през последния месец, докато Nasdaq записа 5,3% за същия период.

На корпоративния фронт книжата на Disney повишиха стойността си с над 1 %, след като компанията пусна стрийминг услугата си Disney+. Платформата се сблъска с технически проблеми само няколко часа след старта заради по-голямото търсене.

Междувременно Facebook записа 2,6% скок на борсата, след като обяви нов инструмент за разплащания, който може да се ползва във всичките приложения на компанията.

Rockwell Automation се радва на 10,5% повишение на цената на акциите, след като компанията отчете тримесечни резултати, които надминаха очакванията, и даде по-висока прогноза.

Ръст имаше и в стойността на книжата на компаниите за чипове, в това число Marvell Technology и Micron Technology, съответно с 4,2% и 1,4% нагоре.

 

източнок: investor.bg

 

Вижте още

Омбудсманът проведе среща срещнала с изпълнителните директори на американските ТЕЦ-ове

ivan

Глобалните цени на жилищата със сериозен ръст за последните две години

admin

Кристалина Георгиева става и.д. шеф на Световната банка

ivan

Напишете коментар