Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Фалира най-големият млекопроизводител в САЩ

Най-големият производител на мляко в САЩ Dean Foods е подал заявление за фалит, пише CNN. 94-годишната компания през последните години е изпитвала затруднения, защото американците пият все по-малко краве мляко.

Сегашната година е била особено трудна: през първата половина на годината продажбите на компанията са се свили със 7%, а печалбата се е понижила с 14%. От началото на годината досега акциите на Dean Foods са загубили 80% от стойността си.

Компанията, която произвежда някои от най-разпознаваемите млечни продукти в САЩ, включително млеката Dairy Pure, Organic Valley и Land O’Lakes, хвърли вината за затрудненията си на „ускорения спад в категорията конвенционални млечни продукти“.

Производителят е натрупал висок дълг и не е в състояние да изплаща осигуровки на всичките си работници. Именно затова в крайна сметка е подадено заявление за защита от банкрут, която да помогне на компанията да продължи дейността си, да реорганизира дълга си и да изплаща дължимите заплати и осигуровки, докато Dean Foods бъде продадена.

От компанията са заявили, че работят с корпорацията Dairy Farmers of America по потенциална сделка, при която корпорацията би купила Dean Foods почти изцяло.

 

източник: economic.bg

Вижте още

Парламентът ще търси начин за облагане на апартаментните комплекси в курортите

ivan

Eкспертът по здраве Илиян Найденов с приз на Био Наградите 

leni

Готвят документи за обществените поръчки за изграждане на газовата връзка с Гърция

ivan

Напишете коментар