Invest Build Media
Архитектура и Дизайн Награди

Български архитект е сред най-добрите в Европа

 

Пореден връх в архитектурата и интериорния дизайн беше покорен от архитект Павел Янев.  Той е отличен с наградата „Най-добър интериорен дизайн на частна резиденция 2019-2020“ за своя проект SVP House по време на European Property Awards 2019, които се проведоха в Лондон.

Наградата е поредното доказателство за професионализма и вниманието към детайла, с които той и екипът му изпълнява всеки един проект.

Павел Янев

„Това отличие за мен е най-високата оценка в сферата на архитектурата и интериорния дизайн, която някога съм получавал заедно с номинацията от преди няколко години в Ню Йорк. Зареден съм и мотивиран за следващи постижения”, споделя арх. Павел Янев в интервю на Силвия Прибиловска за Vesti.bg и “Вдъхновените”.

Проектът, с който Янев печели престижната награда, е еднофамилна къща в затворен комплекс в София.

“Клиентите ни бяха много отворени към предложения и очакваха от нас наистина нещо ново и интересно. Съчетахме модерен стил в къщата със семплия чар на природата – успокояващ, уютен и мистериозен.

Има безкрайно много връзки между форми, материали и технологии, които все още не са използвани”, разказва той.

Павел Янев

Павел Янев е роден и израства във Варна. Завършва ВИАС (сега УАСГ) в гр. София, а още от втората година започва да работи в различни архитектурни студиа, за да придобие опит в реалния живот на сградите.

„Осъзнах, че дизайнът може да е много повече от „autocad”, линии и стратегия. Дизайнът е култура. Исках да развивам своите проекти и да работя по начина, по който аз желая“, посочва 34-годишният архитект.

Павел се вдъхновява от развитието на новите технологии и материали, които може да използва.

“В днешно време всичко се развива с изключително бърза скорост и е предизвикателство всеки ден да се сблъскаш с нещо ново, което можеш да приложиш веднага”, казва архитектът.

Убеден е, че мотивацията е в самите нас и единствено от нас зависи какво и как ще постигнем.

“Дали сме в България или някъде другаде по света, успехът би бил гарантиран когато човек се труди усърдно, целеустремено, има точни цели и ги гони до край”, казва младият българин.

Павел Янев си спомня първите три години от професионалната си кариера, които описва като трудни.

“Аз бях против пазарните правила – с мои собствени възгледи и убеждения. В нашия бизнес ти работиш с главата си и живееш със сърцето си.

Да обединиш двете в едно е предизвикателство. Именно за това през 2011 г. създадох ALL in STUDIO, в което проектираме и изпълняваме обектите си по безупречен начин, за да сме сигурни, че резултатът ще е достоен за световната сцена и награди “, добавя той.

До момента студиото има няколко печеливши проекта на международна сцена и доста първи места на родна. Миналата година получават приз за най-добра реализация за апартамент, а преди няколко години са номинирани в Ню Йорк.

“Силно работим в посока да развием бизнеса си и проектите извън България. Доказахме, че сме абсолютно равностойни, а и по-добри дори от много от западните архитекти и дизайнери”, категоричен е Павел Янев.

 

източник: vesti.bg

 

Вижте още

Едни от най-красивите свещени сгради – чудеса на архитектурата (СНИМКИ)

leni

Дом на колела, събран в 6 кв.м

leni

Вече проверяваме по електронен път движението на документи в кадастъра

ivan

Напишете коментар