Invest Build Media
Без категория

50-те души, формирали облика на десетилетието според „Файненшъл таймс“

Британският вестник „Файненшъл таймс“ публикува класация от 50 души, формирали облика на десетилетието. В нея влизат 19 политици, 22-ма бизнесмени и девет представители на културата, науката, шоу-бизнеса и спорта.

Сред политиците са президентите на Русия, на Турция и на Франция, предишният и сегашният президенти на Съединените щати, германският канцлер, индийският премиер, саудитският престолонаследник и китайският лидер. Към тях са включени бившият агент на Съединените щати Едуард Сноудън, пакистанската активистка и нобелистка Малала Юсуфзай, лидерът на протестите в Хонконг Джошуа Вонг и амбулантният търговец на плодове Мохамед Буазизи, чието самоубийство в Тунис през 2011 г. даде началото на „арабската пролет, предаде БНР.

В списъка попадна и бившият директор на московската антидопингова лаборатория Григори Родченков, който през 2016 г. замина за Съединените щати и стана информатор Световната антидопингова агенция.

Сред представителите на бизнеса са шефът на Apple Тим Кук и основателят на Amazon Джеф Безос, бившият шеф на Европейската централна банка Марио Драги, съоснователят и ръководител на компанията Netflix Рид Хастингс и един от основателите на Uber Трейвис Каланик, шефът на Tesla Илон Мъск и основателят на китайската корпорация Alibaba Джек Ма.

В списъка са още тенисистката Серена Уилямс, американката Дженифър Дудна, разработила технологията за редактирането на генома CRISPR-cas9, и Роуз Макгоун, която обвини в изнасилване американския продуцент Харви Вайнщейн и положи началото на движението срещу насилието #MeToo.

 

Вижте още

Археологически музей Сандански организира предколедни работилнички с благотворителна цел

leni

Световната банка: Заради COVID-19 милиони хора ще изпаднат в бедност

galia

Адрес: Покачване на цените на недвижимите имоти в София и страната през 2016 г.

ivan

Напишете коментар