Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Стар Боинг се превърна в артистична инсталация

В пустинята Блек Рок, Невада, започна международния културен фестивал „Горящият човек”. Той се провежда в рамките на една седмица – от 28 август до 5 септември.

Един от акцентите тази година е гигантският Боинг 747 Джъмбо Джет, който е превърнат в истинско произведение на изкуството. Арт инсталацията тежи близо 30  тона и е дълга над 22 метра. Струвала е 240 000 долара и поради големите размери на самолета се е наложило някои от пътищата да бъдат затворени, докато бъде транспортиран до Блек Рок.

В Боинга се провеждат различни партита, концерти и други събития. Горният етаж предлага красива гледка към пустинята. Повече от сто художници и инженери са преструктурирали самолета, като са го удължили, ремонтирали са пилотската кабина и са изградили стълбища.

Идеята на фестивала „Горящият човек” е всеки посетител да допринесе с нещо за събитието. За една седмица тази част от пустинята се превръща в град, в който всичко е построено изцяло от участващите. Фестивалът се провежда от 1986 година насам. Любопитното е, че след края му всички творби се изгарят.

converted-boeing-747-burning-man-big-imagination-designboom-01 converted-boeing-747-burning-man-big-imagination-designboom-02 converted-boeing-747-burning-man-big-imagination-designboom-03 converted-boeing-747-burning-man-big-imagination-designboom-05

Вижте още

ГЕРБ предлага промени в Закона за устройство и застрояване на София

ivan

Кухня с дневна в стил прованс – уют и френски шик

leni

Созопол ще се бори за званието Най-добра европейска дестинация на 2017 г.

admin

Напишете коментар