Invest Build Media
Туризъм

Airbnb предоставя безплатни жилища за медици в Италия

Airbnb работи по програма за предоставяне на безплатни жилища на лекари и медицински сестри в Италия, които се борят с огнището на коронавирус там, с цел тя да бъде прилагана и на други места в бъдеще.

Компанията за споделено използване на домове съобщи в сряда, че ще плаща за престоя на медицинските специалисти до два месеца като част от пилотната си програма Airbnb For Doctors and Nurses.

„Нашите сърца и мисли са с всички засегнати от епидемията от коронавирус и ние превърнахме в наш приоритет работата с общността на Airbnb, за да осигурим каквато подкрепа можем“, казва в изявление Джакомо Тровато, генерален мениджър на Airbnb в Италия.

Той добавя: „Искаме да благодарим на медицинските специалисти по света, които се борят с вируса.“

Програмата стартира на 18 март, съобщава T+L.

В Италия има над 31 хиляди потвърдени случаи на коронавирус, като починалите са над 2500, според университета Джонс Хопкинс, който следи разпространението на вируса в световен мащаб.

Страната е под карантина, а популярни туристически дестинации, като Пиаца Навона и фонтана ди Треви в Рим, са напълно пусти.
Като част от тази нова пилотна програма, Airbnb ще плаща всички свързани с настаняването такси. Самите домове ще бъдат предоставени от домакините на компанията, докато местната организация OspitaMI ще контролира процеса на резервация.

Според Тровато компанията ще следи резултатите от тази инициатива, за да се види дали извлечената информация може да бъде приложена и на други места, борещи се с вируса.

Медицинските специалисти, които се нуждаят от място за отсядане, и домакините, които могат да им предложат безплатно настаняване“, трябва да използват специалния уебсайт на Airbnb, „така че да можем да работим заедно, за да помогнем на лекарите да стигнат до мястото, на което са най-нужни.“

Това не е първият път, в който компанията предоставя безплатни жилища на хора, борещи се с бедствие. Миналата година компанията активира своята програма Оpen House за тези, които пострадаха от горските пожари в Калифорния.

Вижте още

Авиокомпаниите в Европа възобновяват полети. Вижте кои, кога, къде и как

leni

Три обекта в зимните курорти запечатани от данъчните заради нарушения

admin

София с най-лошо качество на живот сред столиците в Евросъюза

ivan

Напишете коментар