Invest Build Media
Туризъм

Добра новина за туризма

Туристическата индустрия се оказа една от най-потърпевшите на фона на коронавирус пандемията по света.

Но и в най-тъмните времена има лъч светлина.

Според анализатори пътуващите проявяват признаци на увереност, че ще могат отново да пътешестват в края на тази година и през януари 2021 г., съобщава Daily Mail.

Резервациите за пътуване през януари 2021 г. до Обединеното кралство през последните 14 дни са нараснали с 229 на сто спрямо същия период на предходната година.

Ръстът за Испания е със 171 на сто.

Дори Италия показва възходяща тенденция от резервации за януари следващата година.

Данните са на компанията Sojern, която ги публикува в блога си.

От там смятат, че това може да е резултат от факта, че някои авиолинии обявяват рано зимните си разписания, а също така и по-гъвкавата им политика за анулиране и резервации.

Това може да доведе до повишаване на доверието на потребителите при резервации за пътувания за дата, за която те смятат, че пандемията може да е отшумяла.

В момента обаче картината е мрачна.

Глобалните резервации на полети до Европа са намалели драстично, като Италия отбелязва почти 94 процента спад през миналата седмица. Това може да се очаква предвид ограниченията за пътуване, които понастоящем съществуват, в резултат на продължаващата пандемия.

Според експертите това няма да трае вечно и индустрията ще се възстанови, но ще отнеме време. Пътуващите първоначално ще бъдат много предпазливи, като първи ще се възстанови вътрешният туризъм.

Вижте още

„Томас Кук“ ни хвали за все повече туристи и разнообразни услуги

ivan

Австрия въведе нови мерки за пристигащите от България

viktoria

С 3 000 000 лева се увеличават парите за реклама на туризма през 2017 г.

admin

Напишете коментар