Invest Build Media
Туризъм

Летища затварят писти, за да паркират самолетите

Летищата затварят писти, за да създадат допълнително пространство за паркиране на самолети, тъй като пандемията от коронавирус продължава значително да намалява броя на полетите в световен мащаб.

Международното летище Хартсфийлд-Джаксън Атланта – най-натовареното в света, затвори изцяло една писта, съобщава вестник Independent.

Съобщава се, че самолети са паркирани и на други две, според Simple Flying.

В Twitter Ким Пакет споделя снимки на летището, като уточнява: „600 от нашите 900 самолета са заземени и три от петте писти на най-натовареното летище в света се използват като паркинги.“

Много летища по света са в същото положение, като самолетите, които обикновено са в небето, сега едновременно са заземени и няма място за паркирането им.

Съобщава се, че парижкото летище Шарл Де Гол е затворило две писти за паркиране на самолети, докато аеропортът в Делхи – най-натоварения в Индия, почти е изчерпал капацитета си.

Индийското правителство спря издаването на туристически визи за чуждестранни граждани преди почти две седмици, а в момента вътрешните полети също са временно спрени.

Това не е първият път, в който авиокомпаниите се борят да намерят място за заземените си самолети.

През юни 2019 г. The Independent съобщи, че Boeing е принуден да съхранява някои от своите непродадени 737 Max на паркинга на служителите, след като моделът беше заземен по целия свят след две фатални катастрофи.

Вижте още

Интересни събития през уикенда – 6-8 март

leni

Онлайн разходка до хавайските вулкани

leni

Хората пътуват до летище София с друг транспорт и по-малко с метрото

ivan

Напишете коментар