Invest Build Media
Туризъм и Екология

Онлайн разходка до хавайските вулкани

Макар че в момента няма никакъв вариант да скочите в самолета и да се насладите на място на красотата на Хаваите, все още можете да посетите островите, при това от дивана си.

Националната паркова служба на САЩ преди няколко години записа няколко наистина зашеметяващи виртуални тура из цялата страна.

Обиколките, всяка ръководена от експерт рейнджър, показват някои от най-ценните и уникални места в Америка.

е включват и невероятна обиколка на Националния парк на вулканите в Хавай.

„Проучете земята, оформена от най-активния вулкан в света“, започва разказът, преди да представи рейнджъра от парка Андреа Каавалоа-Окита, която израства в него.

„В сравнение с останалата част от планетата, Хаваите са много млади“, казва Каауалоа-Окита. „Те непрекъснато се променят и продължават да растат,“ допълва тя, цитирана от T+L

След стартирането на виртуалната обиколка гостите се транспортират до входа на парка, където водачът обяснява „жизнената екосистема“, която се характеризира с много местни растения, птици, насекоми, „много от които не могат да бъдат намерени никъде другаде по света.“

Виртуалните посетители могат да влязат право в невероятните лава тръби на вулкана.

Каауалоа-Окита обяснява отвътре, че „тръбите са като вените на вулкан, транспортиращи лава от сърцето на изригване“.

След това виртуалните посетители могат да използват мишката си, за да разгледат великолепната пещерна структура, като просто щракат наоколо, за да видят всичко, сякаш са точно там с Каауалоа-Окита.

От пещерите посетителите се насочват към крайбрежните скали, където „над 500 нови декара земя са добавени към острова само през последните 30 години.“ Тя добавя: „С новата земя идва нов живот“, обяснявайки, че птиците вече са започнали да гнездят в скалите, да снасят яйца и да отглеждат младите си точно там.

Накрая обиколката се отправя към зрелищна зона, за да разгледа активния вулкан на парка. Можете да го видите и сами.

Вижте още

Вижте кои са най-късите реки в света

leni

Развитие на райската оазисна среда – 50 модерни къщички за уникално изживяване

Нептун – Равадиново посрещна официално лято 2019

ivan

Напишете коментар