Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Очакват се масови фалити в транспортния бизнес

Масови фалити на фирми за автобусен превоз се очакват до две седмици, заради липсата на пътници в условията на извънредното положение, предаде БНР.

За това алармира Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи. В писмо до транспортния министър Росен Желязков от бранша настояват държавата да приеме пакет от мерки за подпомагане на бизнеса.

Липсата на пътници, наложена заради ограниченията за придвижване между градовете, обрича транспортния бизнес на фалит, редица фирми вече са преустановили дейността си, обясни Милтенова. „Говорим за реални фалити, на практика, защото ако не се вземат спешни мерки в идните седмица-две максимум, наистина това очаква всички ни“, допълни тя.

Затова от бранша настояват държавата да предприеме бързи действия за спасяването на бизнеса, каза още Милтенов. „Да се намерят компенсаторни механизми, да се осигури спешно финансиране за оборотни средства под формата на кредитиране“, уточни Милтенова.

Мярката „60/40“ не е приложима за превозваческия бизнес, смята още тя. „Няма да сработи, реално шофьорите са на работа. Ние можем да поискаме мярката само, ако на тези хора е издадена заповед да преустановят своята дейност. Шофьорите, които обслужват градските и слабо населените места, също не могат да попаднат в обхвата на тази мярка“

Вижте още

Германска фирма разкрива 700 работни места край Русе

ivan

Работодателите няма да протестират срещу поскъпването на тока

ivan

Чужденците от български произход на трудов договор у нас имат право на пребиваване и без виза

ivan

Напишете коментар