Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Disney ще пести по 500 млн. долара месечно

Walt Disney спира заплащането на повече от 100 000 служители, считано от настоящата седмица, информира BBC.

Най-голямата група за забавление в света притежава тематични паркове и хотели в САЩ, Европа и Азия. Оттам са изчислили, че тази мярка може да спести на компанията по 500 млн. долара на месец.

Disney отчете оперативна печалба от 1.4 млрд. долара за последните три месеца на 2019 г. От компанията обаче информират, че ще заплатят пълните здравни осигоровки на служителите си, които в момента се намират в неплатен отпуск заради затварянето на увеселителните паркове.

Оттам препоръчаха на служителите си да кандидатстват за получаването на помощи при безработица.

Броят на американците, подали молби за помощи за безработица, надхвърли 22 млн. души за последните четири седмици. По този начин щатската икономика загуби за по-малко от месец създадените 20 млн. работни места след финансовата криза от 2007-2009 г.

Туристическият и развлекателният бизнес, заедно с авиокомпаниите, са сред тези, които търпят най-големи загуби, по време на пандемията от коронавируса.

Disney в момента разчита най-вече на своята стрийминг платформа Disney Plus, която само за 5 месеца вече разполага с повече от 50 млн. потребители.

От компанията обявиха, че в бъдеще проверките на телесната температура на посетителите ще е сред нормалните мерки при влизане в парковете им.

Вижте още

Премиерът се срещна с представители на гръцкия бизнес

ivan

Полагат релси и купуват още трамваи за 125 млн. лв. в София

ivan

Инвеститор търси място за построяване на втори Хонг Конг

leni

Напишете коментар