Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Защо богаташите купуват и съседните имоти?

Обяснението е просто…

Милиардерът и основател на Tesla и Space X Илон Мъск обяви защо той, а също така и други богаташи, купуват съседни имоти.

В интервю за подкаста на Джо Роуган, Мъск казва, че в миналото хора са се опитвали да се катерят по стените на имотите му и по този начин са нарушавали сериозно личното му пространство.

Мъск притежава седем имота в Лос Анджелис, но само преди седмица обяви, че възнамерява да продаде всичките си владения и не планира да има собствен имот в бъдеще.

„Започнах да имам проблеми, касаещи личното ми пространство, ето защо реших да купя и съседни имоти. По този начин си гарантирах сигурността и спокойствието, казва още той.

Мъск обаче обяви, че вместо да отделя време на покупката и изграждането на собствен дом, той възнамерява да се посвети на по-голяма си цел, а именно изпращането на хора на Марс.

Седемте имота на Мъск са оценени на поне 100 млн. долара. В момента две от именията се предлагат в Zillow срещу съвкупната сума от 39.5 млн. долара.

Един от най-добрите футболисти в света Лионел Меси, както и основателят на Facebook Марк Закърбърг са останалите известни личности, закупили съседни имоти, за да гарантират спокойствието си.

Вижте още

Икономисти: чуждестранен инвеститор като акционер във Fibank е положителна новина

leni

Доближаваме се до еврозоната с план за действие

ivan

Обсъждат напредъка на България и Румъния по механизма за сътрудничество и проверка в ЕП

leni

Напишете коментар