Invest Build Media
Туризъм и Екология

40% от полетите на Ryanair ще бъдат възобновени през юли

Нискотарифният превозвач Ryanair обяви днес, че планира да възобнови 40% от полетите си от 1 юли, като пътниците ще трябва да носят маски и да искат позволение от екипажа, за да използват тоалетната на борда.

Ирландският превозвач ще започне да изпълнява по 1 000 полета на ден от 1 юли, като за сравнение в момента компанията обслужва по едва около 30 полета на ден.

Това ще й позволи да покрива около 90% от мрежата си преди кризата, но с по-малка честота, обявиха от авиокомпанията.

По-рано този месец главният изпълнителен директор Майкъл О‘Лиъри заяви, че Ryanair вероятно ще премине от 40% от нормалния си летателен план към юли към 50% през август, но поне половината от местата в самолетите вероятно ще бъдат празни заради “слабото търсене”.

Като част от мерките срещи COVID-19 от Ryanair ще изискват всички пътници да попълват декларации, в които описват продължителността на планираното от тях посещение и къде ще отсядат, а информацията ще бъде предоставяна на правителствата от ЕС с цел следене на карантинните мерки.

Великобритания, която е един от трите най-големи пазара на Ryanair, панира да налага 14 дни карантина на пристигащите пътници.

От Ryanair обявиха, че ще дезинфекцират салоните на самолетите всяка вечер, ще забранят кешовите продажби на борда и ще призовават пътниците да мерят температурата си преди пътуване.

“Реденето на опашка за тоалетната също ще бъде забранено по време на полет, като желаещите да я ползват ще трябва да искат разрешение от екипажа”.

Вижте още

В Големия бариерен риф създадоха музей на подводното изкуство

leni

Странни неща, които в някои държави се смятат за напълно нормални

leni

Едно от най-грозните същества на нашата планета (СНИМКА)

Напишете коментар