Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Шикозният апартамент на Камерън Диаз, продаден за 4 млн. долара (СНИМКИ)

Не се заблуждавайте, Камерън Диас определено е типичното калифорнийско момиче, родено и израснало в слънчевия щат, макар през 2008 г. да сви гнездо и на Източното крайбрежие на САЩ – в Ню Йорк. Жилището, което блондинката продаде след сватбата си с Бенджи Мадън за 4.25 млн долара, е разположено в престижния квартал на Южен Манхатън – Гринуич Вилидж, който през 60-те години на миналия век е бил известен като „бохемска столица“ на интелигенцията и артистичните прослойки на обществото заради множеството джаз клубове и театри, отворили врати в него. Именно там, наред с другите авторитетни учебни заведения, се намират и основните сгради и факултети на Нюйоркския университет.

Покупката на апартамента от 130-квадратни метра, разполагащ с 2 спални и още толкова бани, коства на актрисата 2.95 милиона долара, но след неговото обновяване и обзавеждане, тя го пуска за продажба с 1.3 млн. долара повече. Разбира се, купувач лесно се намира… Все пак кой не би желал да притежава дома на холивудска знаменитост от ранга на Диас?

За интериора звездата от „Ангелите на Чарли“ наема една от най-добрите дизайнерки в Щатите – Кели Уестлър, след като се оказва, че именно тя е проектирала вътрешността на всички къщи, които Диас харесва. Уестлър не само приема работата на драго сърце, но и превръща мястото в „отражение на същността на Камерън, която вътрешно е секси, но без да бъде натрапчива„, както казва самата Кели.

В крайна сметка резултатът е толкова впечатляващ, че помещенията привличат вниманието на сп. „Elle Decor“, а впоследствие се озовават на страниците на изданието през октомври 2013 г., превръщайки се в основен акцент на броя.

Свеж и шикозен, точно като самата Камерън„, е оценката на специалистите.

От своя страна синеоката хубавица, която в началото на тази година стана майка, казва, че да живееш в жилище, за чийто дизайн е отговаряла Уестлър, е като да живееш в кутия за бижута с копринена сърцевина.

Личи си, че детайлите във всяка стая са подбрани изключително прецизно, но най-атрактивна е нестандартната изумруденозелена кухня със златист месингов плот, която Диас определя за свой фаворит, признавайки, че е предпочитала да прекара повечето си сутрини именно в нея.

Множеството огледала в антрето и трапезарията дават допълнителен простор и дълбочина на помещенията, а мраморните маси и мивки придават тежест и усещане за лукс.

„Обвинявам кубинските си корени за любовта си към лъскавите неща, но всичко в апартамента има голяма стойност за мен. Това представлява домът„, признава в минало свое интервю Диас, която активно е участвала във всички решения касаещи обзавеждането.

След като през 2015 г. с музиканта Бенджи Мадън официално си казаха „Да“, двамата се преместиха в другия нюйоркски имот на актрисата, оценен на 9 млн. долара, намиращ се в квартал Челси. Апартаментът в стил арт деко е два пъти по-голям от този в Гринуич Вилидж и разполага с допълнителна спалня.

Вижте още

Урбанисти от световна класа ще подобряват градската среда в София

ivan

Главният архитект на София: Ще запазим духа на площад Славейков

ivan

Изгорелите складове в Пловдив трябва да бъдат възстановени до две години

admin

Напишете коментар