Invest Build Media
Туризъм и Екология

Най-слабо посещаваните туристически дестинации

Обичате ли да пътувате? Този списък от дестинации ще зарадва всички ентусиазирани туристи, които харесват почивките на красиви острови. Най-изолираните страни се разполагат в Тихия океан, където полетите са на рядко, в някои случаи веднъж в седмицата. Те предлагат различни забележителности на туристите като кристални води, приятни плажове и красиви гледки. Ето и някои от тях, за които много от вас не знаят.

Тувалу 

Тувалу С над 100 мънички острова, разпръснати из Южния Тихи океан, страната Тувалу е сред най-изолираните държави в света. Eдва 2000 чуждестранни туристи са посетили южно-тихоокеанската страна Тувалу, където е изключително лесно да намерите отлично място за плаж. Само на главният остров, Фунафути, има интернационално летище. Полетите от Фиджи до Тувалу са всеки вторник и четвъртък, но има голям риск да не отпътувате на датата, която сте си взели билет.

Кирибати 

Кирибати

Кирибати, официално Република Кирибати, е островна държава в Тихия океан. Столиците ѝ са Байрики и Тарава. Обхваща 14 атола и 18 острова. Това е единствената държава в света, която е разположена едновременно в северното, южното, източното и западното полукълбо. Полети до Кирибати има само няколко пъти месечно. Между другото, грешно произнасяте името на страната. Чете Кирибас. Те нямат буква „С“ в азбуката си, но имат звука „С“.

Маршалски острови 

Маршалски острови

Това са островите, които в миналото са били под постоянна военна обсада. Годишно около 6000 чуждестранни туристи посещават Маршалски острови. Ако решите да отидете там на почивка, то определено трябва да се гмуркате, за да видите самолетоносача USS Saratoga, който е потънал под океана. Страната предоставя безгранични възможности за потапяне в културата, но това означава и недостиг на ресторанти и инфраструктура. Дори в голям град като Маджуро има само два хотела. За да посетите други острови, се нуждаете от разрешение от местно семейство, за да останете на тяхна земя, но това не е лесно. Обикновено трябва да познавате някого.

Ниуе

Ниуе

Ниуе може да е най-малката независима нация в света, но Тихоокеанският остров, известен още като „Скалата на Полинезия“ предлага множество изненади за смелия пътешественик. Островът седи в средата на триъгълника, образуван от Самоа, Тонга и островите Кук. Около 10 000 туристи годишно посещават острова с население под 2000 души. Полети до Ниуе има само веднъж седмично. Всяка година между юли до октомври гърбатите китове пристигат във водите на Ниуе. Тъй като водата е толкова дълбока в близост до острова, те могат да се видят само на 20 метра в морето.

Американски Самоа 

Американски Самоа

Тук имате възможност по безкрайно много начини да изследвате океана. Флората и фауната на това място е просто впечатляваща. Годишно около 20000 чуждестранни туристи годишно посещават страната. Основната точка на пристигане до островите е международното летище в столицата Паго Паго. Традиционните жилищни помещения се наричат „фале“ (къщи) не съдържат стени и до 20 души могат да спят на земята. Американски Самоа са само на 14 градуса южно от екватора. Юли е най-студения месец, а декември и януари са горещи.

 

Вижте още

Китайските туристи щели да се увеличават с по 5% всяка година до 2023 г.

ivan

Няколко предложения какво да направите това лято

Древен дворец на ацтеките е открит в Мексико сити

leni

Напишете коментар