Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Печалба от 3 млрд. долара за собственика на Tik Tok

Собственикът на една от най-популярната социална мрежа в света TikTok отчита приходи от 17 млрд. долара за 2019 г., както и 3 млрд. долара нетна печалба.

Резултатите показват, че ByteDance Ltd. продължава да расте с изключителни темпове и поне на този етап няма да има нужда от ново набиране на капитал, пише Bloomberg.

Оценената на над 100 млрд. долара компания реализира 7.4 млрд. долара приходи през 2018 г. Сериозният ръст на приходите идва на фона на отчетените 1.5 млрд. активни месечни потребители от страна на Tik Tok.

Най-скъпо оцененият стартъп в света може да постигне оценка от 150-180 млрд. долара при бъдещето си първично публични предлагане, пресмятат от DZT Research.

Наскоро стана ясно, че последните сделки на вторичния пазар са при оценки от над 105-110 млрд. долара, докато трети пазарен участник казва, че компанията вече се оценява на 140 млрд. долара.

„Нито една китайска технологична компания не е постигала подобно ниво на печалбата си в миналото. Следва да имаме предвид, че ByteDance разполага и с 6 млрд. долара свободни парични средства, казват още от DZT Research.

ByteDance е назначила 40 000 нови служители от началото на годината, като основната цел на компанията е да се развие потенциала си в сфери като гейминг индустрията и онлайн търговията.

Напомняме, че Instagram генерира 20 млрд. приходи за Facebook през изминалата година, а постъпленията на YouTube, която е собственост на Google възлязоха на 15.1 млрд. долара.

Вижте още

Русия e технологично готова да се изключи от глобалния интернет

Шест месеца ще въвеждат системата за верификация на лекарствата

ivan

Сред първенците сме в Европа по притежание на собствен дом

admin

Напишете коментар