Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Най-скъпата имотна сделка от началото на годината беше реализирана

Само преди няколко дни Агенция Beauchamp Estates, Лондон реализираха най-скъпата сделка в сектора на имотите от началото на пандемията.

Покупката е извършена от руски милиардер, който е предпочел да остане анонимен. Цената на сделката е 17,2 млн. EUR и е най-скъпата за района на Сент Джеймс, реализирана от началото на световната пандемия. Договорът за покупко-продажба е подписан само два дни след отварянето на пазара в Лондон – на 15 май 2020 г. Сделката е рекордно висока. Последната голяма сделка в местната зона беше през август 2018 г., за имотна сделка на стойност 15,5 милиона британски лири, отбелязват stroiteli-bg.com.

За собственика на имота не се знае особено много. Той е притежател на голяма енергийна група и купува имението, за да живее в Лондон заедно със своята приятелка и децата му от предишен брак. Руският милиардер е искал да купи имот между река Темза и Мраморната арка и е започнал да търси жилище още от края на месец януари, тази година.

Имението на градската къща е разположено на 610  кв. м и се състои от 5 спални, 3 големи приемни, кабинет, собствена библиотека, винарна и градина, с изглед към парка Сент Джеймс.

имоти сделка

Интериорният дизайн е дело на един от най-популярните дизайнери, създал свои интериорни проекти за Мадона, Наоми Кембъл, Гай Ричи и други.

Джеръми Джи, управляващ директор на Beauchamp Estates споделя, че: „Лондон е глобален пазар на имоти. „Островният имот“ е отличителен от останалата част от Обединеното кралство. Бижуто в короната е Prime Central London, който винаги има атрактивни ултра-богати купувачи от цял ​​свят и ще продължи да има. Този ултра-топ регион бе блокиран по време на пандемията и сега пазарът е рестартиран“.

Вижте още

Очаква се сериозен скок на такса смет от 2019 година

ivan

Ще има ли нощно платено паркиране в синята зона на София?

ivan

Няма да проверяват зелената зона в София на 1 и 2 ноември

ivan

Напишете коментар