Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Най-скъпата имотна сделка от началото на годината беше реализирана

Само преди няколко дни Агенция Beauchamp Estates, Лондон реализираха най-скъпата сделка в сектора на имотите от началото на пандемията.

Покупката е извършена от руски милиардер, който е предпочел да остане анонимен. Цената на сделката е 17,2 млн. EUR и е най-скъпата за района на Сент Джеймс, реализирана от началото на световната пандемия. Договорът за покупко-продажба е подписан само два дни след отварянето на пазара в Лондон – на 15 май 2020 г. Сделката е рекордно висока. Последната голяма сделка в местната зона беше през август 2018 г., за имотна сделка на стойност 15,5 милиона британски лири, отбелязват stroiteli-bg.com.

За собственика на имота не се знае особено много. Той е притежател на голяма енергийна група и купува имението, за да живее в Лондон заедно със своята приятелка и децата му от предишен брак. Руският милиардер е искал да купи имот между река Темза и Мраморната арка и е започнал да търси жилище още от края на месец януари, тази година.

Имението на градската къща е разположено на 610  кв. м и се състои от 5 спални, 3 големи приемни, кабинет, собствена библиотека, винарна и градина, с изглед към парка Сент Джеймс.

имоти сделка

Интериорният дизайн е дело на един от най-популярните дизайнери, създал свои интериорни проекти за Мадона, Наоми Кембъл, Гай Ричи и други.

Джеръми Джи, управляващ директор на Beauchamp Estates споделя, че: „Лондон е глобален пазар на имоти. „Островният имот“ е отличителен от останалата част от Обединеното кралство. Бижуто в короната е Prime Central London, който винаги има атрактивни ултра-богати купувачи от цял ​​свят и ще продължи да има. Този ултра-топ регион бе блокиран по време на пандемията и сега пазарът е рестартиран“.

Вижте още

85% от българите живеят в собствено жилище, твърди Евростат

ivan

112 млн. лв. ще бъдат дадени на общините за борба със замърсяването на въздуха

ivan

До два трилиона долара може да загуби света заради коронавируса

leni

Напишете коментар