Invest Build Media
Имоти и строителство

Първият многоетажен общински паркинг в Пловдив вече е факт

В Пловдив бе официално открит първият и единствен за момента многоетажен паркинг, информират stroiteli-bg.com.

Лентата бе прерязана от кмета на Община Пловдив – Здравко Здравков и кмета на района – Димитър Колев. Новият паркинг се намира на ъгъла на улиците „Орфей“ и „Звезда“ в район „Западен“.

Строителството на паркинга започна през месец октомври, миналата година и бе завършен бързо и в срок. Паркингът е на три етажа, с общ капацитет от 150 автомобила. Паркоместата ще бъдат отдавани под наем, като се предвижда цената да е 50 лева месечно. Разплащателната система се намира в самия паркинг и функционира, както с банкова карта, така и с банкноти.

пловдив паркинг
Снимка: Община Пловдив

Всеки може да си заплати и едночасов престой, като цената е 1 лв. Първият етаж от многоетажния паркинг са търговски площи, които също ще бъдат отдавани под наем и ще се управляват от районното кметство. За трите обекта, които са обособени, ще се проведат търгове за отдаване под наем.

Всички постъпления от новия паркинг ще постъпват по сметката на ОП „Паркиране и репатриране“, което ще управлява триетажния паркинг.

Поради големия интерес към подобни паркинги, на церемонията по откриването, стана ясно, че се предвижда да бъде започнато изграждането на друг подобен паркинг в района на бившия ТЕЛК.  За тази цел част от ул. „Четвърти януари“ ще се превърне в пешеходна.

В началото на годината в Пловдив бе открита и  първата паркинг кула, която позволява паркирането на много автомобили на малка площ. Цялата система е автоматизирана. Изградена е на 7 нива и е с капацитет 15 автомобила.

Вижте още

Ремонтът на тунел Витиня продължава и през зимата

admin

Най-високия небостъргач в света ще строят в Дубай

admin

Какво ще се строи на мястото на ИПК „Родина“?

leni

Напишете коментар