Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Овергаз ще върне парите на своите клиенти от намалената цена за синьо гориво

Най-голямата частна газоразпределителна компания в България „Овергаз“ обяви, че ще върне на клиентите си надплатените суми за старите по-високи цени на газа. Това ще стане чрез приспадане от текущи или бъдещи сметки. На клиентите, чиито партиди вече не са активни или са прехвърлени на други лица, парите ще бъдат изплатени по банков път.

Компанията ще спази стриктно приетите за целта изменения и допълнения в Закона за енергетиката, които са в сила от 24 април 2020 г., съобщиха от „Овергаз Мрежи“.

„Овергаз Мрежи ще върне на клиентите си до стотинка цялата сума, която ще получи от Булгаргаз за намалената регулирана цена на синьото гориво. Компанията ще спази стриктно приетия за целта Закон за допълнение на Закона за енергетиката (ДВ, бр. 38 от 2020 г., в сила от 24.04.2020 г.), с който се повелява връщането на пари със задна дата“, обявиха от дружеството.

Както вече е ясно, след споразумение на Европейската комисия с „Газпром“, се намалиха цените на руското синьо гориво. Българското правителство получи от Москва 150 милиона лева за оскъпените доставки от август 2019 г. до март 2020 г.

„Ние гледаме на нашите клиенти като на свои истински партньори и .ще изпратим всекиму изравнителен протокол и кредитно известие с фактурите за юли 2020. Цените на природния газ продължават да намаляват и това е трайна тенденция. Вярваме, че те ще станат още по-атрактивни, когато се укрепи свободният пазар на екологичното гориво„, съобщават от „Овергаз“.

Вижте още

Енергетици протестираха в София в защита на въгледобива

ivan

В топ три сме от страните в ЕС по шефове жени

15 улици в София ще бъдат ремонтирани за 11 млн. лева

ivan

Напишете коментар