Invest Build Media
Туризъм и Екология

Какво да правите в Ирландия ако не сте фен на алкохола?

Всеки, който иска да посети Ирландия, си се представя в една от уютните им ирландски пъбове, заедно със своите приятели. Храната е страхотна, компанията – още по-добре и, разбира се, всички имате пинта в ръка, нали?

Ирландия със сигурност не е известна като трезва дестинация – от пивоварните турове до онези нощи в кръчмата, да не говорим за известния нощен живот на страната и целодневна парти сцена в ден като деня на Свети Патрик през март. Изглежда почти невъзможно да се насладите на Ирландия без да провате от всичко това, включително някои от алкохолните им предложения.

Но какво да правите, ако сте мечтали да посетите Ирландия и не пиете или не можете да пиете в момента, или пътувате с деца?

Не берете грижа! Въпреки, че Ирландия се рекламира като алкохолна дестинация, можете спокойно да се насладите на всяка част нея и да получите автентично изживяване без да пиете! Вижте идеите на peika.bg:

Трезва Ирландия: Какво да правите в Ирландия, ако не пиете
Снимка: pixabay

Посетете ирландските кръчми трезви

Ако сте мечтали да прекарате една вечер в уютна ирландска кръчма, можете да го направите! Заведенията са повече от места за пиене – повечето предлагат и вкусна храна, музика на живо и оживена атмосфера, която пиячите и непиещите ще намерят за напълно завладяваща.

Ако пътувате с деца, те също не трябва да пропускат преживяването! Обикновено кръчмите са толкова подходящи за деца, колкото всеки друг ресторант през деня и винаги е лесно да седнете на масата следобед със семейството си. Трябва да сте наясно ,обаче, че някой пъбове след определени часове не допускат хора под 18-годишна възраст (или понякога на 16). През май 2019 г. отвори първият „бар без напитки“ в Дъблин, който дава възможност на туристите и местните хора да изпитат атмосферата в заведениято, без никакъв алкохол под ръка.

Трезва Ирландия: Какво да правите в Ирландия, ако не пиете
Снимка: pixabay

Ирландски културни събития без алкохол

Както в почти всяка друга страна, културните събития в Ирландия рядко са напълно без алкохол – на всеки коледен базар ще намерите щанд с греяно вино и бар на всеки фестивал! Но тъй като Ирландия се свързва и с образа на Свети Патрик, пътешествениците трябва да знаят, че в Ирландия има много културни събития, предназначени за семействата и децата.

Научете повече за историята и културата на Ирландия – в Дъблин, например, обиколките „Viking Splash“ предлагат на пътуващите възможност да сложат викинг каски и да шофират по улиците на Дъблин – докато превозното средство на амфибията също не ги заведе Дъблинският канал! Има и безброй музеи и арт атракции, като театри и арт инсталации, които ще зарадват и забавляват всички във вашето парти без капка алкохол. Пийнете следобеден чай и посетете Дъблинския зоопарк!

Можете ли да останете трезви на Деня на Свети Патрик?

Разбира се, ако сте мечтали да празнувате Деня на Свети Патрик там, където всичко е започнало, няма причина да не успеете! Ако пътувате с деца, винаги има семейни зони на празненствата, където те могат да гледат различни изпълнители , да рисуват и майсторят, или просто да се насладят на оживената атмосфера.

За възрастни, пътуващи без деца, все още е напълно възможно да празнувате Деня на Свети Патрик трезви! Има дори организация, наречена Ден на Св. Св. Патрик, която предлага събития и предлага забавни занимания и празнична атмосфера без алкохол.

Трезва Ирландия: Какво да правите в Ирландия, ако не пиете
Снимка: pixabay

Усетете природата на Ирландия

Естествената красота на Ирландия е една от основните причини, поради която туристите се стичат в страната.
Една от най-красивите части на Ирландия е известна като Дивия Атлантически път, най-добрата ирландска екскурзия по южното крайбрежие на страната – по този маршрут можете да се насладите на зашеметяваща гледка към океана, да спрете в причудливи морски градове за обяд и да посетите национални паркове.

Ирландия е дом на шест национални парка, всеки по-красив от предишния – насладете се на срещи с дивата природа на Ирландия и много възможности за снимки!

Най-добрата част от пътуването в Ирландия обаче е, че не е нужно да посещавате национален парк, за да видите прекрасна природа. Цялата страна е красива, независимо накъде ще се обърнете!

Ако мечтаете да посетите Ирландия, но не сте сигурни дали страната е за вас, знайте, че за Ирландия е много повече от музея Гинес! Независимо дали се връщате към природата и изследвате зашеметяващите скали и океани около Изумрудения остров, или искате да се потопите с глава в ирландската култура, винаги ще можете да го направите трезви.

Трезва Ирландия: Какво да правите в Ирландия, ако не пиете

Вижте още

Френските туристи се завръщат към България през лятото

ivan

Регулиране на туристическите маршрути: Бъдещето на планинския туризъм

Мистерията на прокълнатото село, което опустява само за една нощ

leni

Напишете коментар