Invest Build Media
Туризъм и Екология

Забраниха имоти в центъра на Амстердам да се дават под наем в Airbnb

Ако търсите имот под наем чрез платформата Airbnb в Амстердам, не очаквайте да се настаните близо до центъра на града.

Според агенция Ройтерс, местната управа забранява наемането на имоти чрез Airbnb в три области на града, които са част от историческия център: Burgwallen-Oude Zijde, Burgwallen-Nieuwe Zijde и Grachtengordel-Zuid.

Промяната беше съобщена на 25 юни, като  влезе в сила на 1 юли, уточнява profit.bg.

Що се отнася до останалите райони на Амстердам, домакините в Airbnb трябва да получат разрешение, за да отдадат домовете си на туристите, при това само за максимум 30 дни годишно и за групи не по-големи от четирима души.

Амстердам преживяваше бум в туризма през последните няколко години, преди да започне пандемията от коронавирус.

Тя накара жителите и градските служители да преосмислят политиката си, като градът вече търси само „качествени туристи“.

Един на 15 домове в Амстердам се предлага под наем онлайн чрез различни платформи. Тази практика се е увеличила пет пъти, сочат данните на градските власти. Това обаче има все по-негативно влияние върху качеството на живот в различните квартали на Амстердам.

Според Ройтерс 95 процента от отдаваните под наем имоти в Airbnb са извън зоната на забраната.

Налагането й е резултат от анкета между жители и местни организации, 75 процента от които подкрепят ограничението, налоожено на приложението за споделяне на домове в тези конкретни части на града.

Част от обитателите на Амстердам дори се обявяват за пълна забрана на Airbnb в града, но това засега не е възможно, според местните власти.

Домакините в Airbnb от Амстердам (в районите, в които компанията все още може да работи) трябва да подават отчет до общината всеки път, когато домът им е отдаден под наем.

Вижте още

Grand Glamour Show отбеляза бляскав 5-ти рожден ден на Марина Диневи

admin

Бурни аплодисменти за световни красавици на Grand Glamour Show Marina Dinevi

ivan

Повече от 6,8 млрд. лева приходи от чуждестранните туристи през 2017 г.

ivan

Напишете коментар