Invest Build Media
Туризъм и Екология

От 15 юли Малдивите отново ще посрещат туристи

Според Министерството на туризма в страната, Малдивите ще отворят отво за своите на туристи на  15 юли, сряда. От март архипелагът в Индийския океан е затворен за външни лица.

Първоначално се предвижда да се отворят хотели, разположени на необитаеми острови, а къщите за гости и хотели на обитавани острови да отворят от събота, 1 август.

На всички пътуващи ще бъде предоставена безплатна 30-дневна туристическа виза при пристигане и няма да се изисква минимален престой, но туристите трябва да имат потвърдена резервация за настаняване, преди да пътуват до архипелага. По време на пътуването пътниците могат да отсядат само в един хотел.

Не са въведени карантинни мерки, но някои курорти могат да помолят пътниците да се самоизолират, когато пристигнат на острова.

Пътуващите не е задължително да показват отрицателен тест Covid-19 при пристигането си на Малдивите, но всеки със симптоми може да бъде тестван на летището, за своя сметка. Носенето на маска по време на полета и дезинфекцията на ръцете са задължителни. След пристигането обаче те ще трябва да попълнят здравна декларация.

Вижте още

Wizz Air възобновява полети от 1 май

leni

„Старинен град Несебър“ остава включен в списъка на ЮНЕСКО

НАП затвори 5 топ заведения в Приморско заради нередности

ivan

Напишете коментар