Invest Build Media
Туризъм и Екология

От 15 юли Малдивите отново ще посрещат туристи

Според Министерството на туризма в страната, Малдивите ще отворят отво за своите на туристи на  15 юли, сряда. От март архипелагът в Индийския океан е затворен за външни лица.

Първоначално се предвижда да се отворят хотели, разположени на необитаеми острови, а къщите за гости и хотели на обитавани острови да отворят от събота, 1 август.

На всички пътуващи ще бъде предоставена безплатна 30-дневна туристическа виза при пристигане и няма да се изисква минимален престой, но туристите трябва да имат потвърдена резервация за настаняване, преди да пътуват до архипелага. По време на пътуването пътниците могат да отсядат само в един хотел.

Не са въведени карантинни мерки, но някои курорти могат да помолят пътниците да се самоизолират, когато пристигнат на острова.

Пътуващите не е задължително да показват отрицателен тест Covid-19 при пристигането си на Малдивите, но всеки със симптоми може да бъде тестван на летището, за своя сметка. Носенето на маска по време на полета и дезинфекцията на ръцете са задължителни. След пристигането обаче те ще трябва да попълнят здравна декларация.

Вижте още

България домакинства конгреса на световните цивилизации

ivan

Николова организира проверки за спазването на мерките по зимните курорти

viktoria

Може ли да се заразим с коронавирус при самолетен полет?

viktoria

Напишете коментар