Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Ето как изглежда апартаментът в Ню Йорк, който Мег Райън продаде за почти 10 млн. долара

Малко хора знаят, че една от големите страсти на звездата от „Безсъници в Сиатъл“ – Мег Райън, (освен актьорството, разбира се) е реновирането на жилища. Подобно на колегата си Брад Пит, който открай време се увлича по архитектурата, блондинката изпитва силна любов към интериорния дизайн. Нещо повече, до 2017 г. тя обнови общо 9 къщи! Днес дори синът ѝ Джак, който не крие, че в началото е гледал скептично на нейното начинание, чака с нетърпение да види как майка му е преобразила пространствата.

Знам, че за повечето хора обновяването на толкова много къщи звучи налудничаво, но аз наистина обичам да го правя. Според мен това влечение се дължи на професията ми в киното. Като актриса рядко имам контрол над собствената си работа – винаги казвам думи, които някой друг е написал, стоя в стаи, които някой друг е проектирал, и пресъздавам реалност, която някой друг иска да види… Но в реновирането на жилища властта е изцяло в мои ръце. Това ми дава възможност да покажа своето виждане пред света„, каза тя преди години в свое интервю за сп. „Аrchitectural Digest“.

Апартаментът в Ню Йорк, представен на страниците на изданието, всъщност e имотът, с който тя най-много се гордее. Но въпреки този факт, преди 3 г. го продаде за 9.85 милиона щатски долара – с 1.05 млн. по-малко от първоначално обявената сума. Но какво е един милион, когато си натрупал стотици? Според „Forbes“ за ролите си в пет комедийни филма през 90-те, Райън е спечелила повече от 870 милиона долара, които ѝ дават пълната свобода спокойно да се посвети на своето, да го наречем, хоби.

Пентхаусът в Голямата ябълка се намира в престижния и модерен квартал Сохо, изпълнен с дизайнерски бутици, луксозни магазини и елитни художествени галерии. Мястото е популярно с елегантните чугунени фасади на изграждащите го сгради и калдъръмените улици. Локацията е изключително популярна сред хората, които предпочитат удобството и разкоша на скъпите ресторанти и нощни заведения. А там ги има в изобилие.

Мег купува имота, простиращ се на цели 381 кв. метра в здание от 1888 г., през 2014 г. от колегата си Ханк Азария за 8 млн. долара. След като наема архитекта Джоел Баркли и дизайнерката Моник Гибсън, тримата запретват ръкави и започват да превръщат представите ѝ в реалност.

Асансьорът на сградата отвежда директно до огромното антре с пет прозореца, гледащи към улица „Mercer“. Домът разполага с три спални, още толкова бани, перално помещение, медийна зала и 12-метрова галерия.

Впечатляващата трапезария има камина, а в кухнята могат да се видят специално изработени шкафове „Fine Woodwork“, безброй вградени рафтове, мраморни плотове, два хладилника от неръждаема стомана, съдомиялна и уреди на „Viking“, плюс грил.

Помещенията, чийто интериор се доближава много до скандинавския стил, са предимно в два цвята – черно и бяло, но мебелите от масивно дърво определено им придават топлина. Вратите във вътрешността са френски, а прозорци, допускащи дневната светлина в стаите, има в изобилие. Освен удобно легло, главната спалня (която е по-голяма от останалите две) предлага не един или два, а девет гардероба, а банята към нея разполага с голяма вана.

С парите, които получи от продажбата, Мег си купи не по-малко забележителен… апартамент в жилищната сграда на Джърстин Тимбърлейк и Джесика Бийл, разположена на улица „Greenwich“ в Манхатън.

Сега можете да разгледате галерията, съдържаща снимки от имота на Райън в квартал Сохо.

източник: dir.bg

Вижте още

Майкрософт предлага мощни 3D инструменти, добавена реалност и Surface Dial

admin

Младият архитект Явор Иванов мечтае да построи база на Марс

admin

Как да опазим райското кътче от двора от вредители?

leni

Напишете коментар