Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Motoretta продават по около 100 електрически скутера на година

Motoretta– българска компания за производството на електрически скутери, продава годишно около 100 бройки от тях.

Вариациите в корпоративните поръчки са свързани с факта, че има компании, които си поръчват между 30 и 50 скутера извън стандартното количество, което Motoretta произвежда за пазара и сезона, допълва Елена Николова- основател на компанията.

Електрическите скутери на компанията се сглобяват в няколко завода по света – в Унгария, Китай, както и в Испания.

„Един продукт като скутера е достатъчно регулиран и сериозен, за да бъде сглобяван където и да е. Ние използваме специализирани заводи, в които се сглобяват от велосипеди до електромобили, за да можем да сме сигурни в качеството на крайния продукт, посочва основателката на компанията.

По думите на Николова, както всички производители, така и от Motoretta също са пострадали от спирането на производството и ситуацията по повод пандемията от коронавирус.

„Както всички останали, ние търпим страхотни закъснения в доставките. Нашата версия Plus трябваше да е готова през май. Финално очакваме нейното пристигане тази седмица, за да можем да доставим следващата седмица, тъй като има много хора, направили предварителна заявка или такива, които си чакат скутерчето доста време“, посочва още тя.

Николова уточни, че компанията все още не е успяла да върне процесите си до нивото им отпреди пандемията.

„Мисля, че почти всеки един бизнес забелязва, че ще е необходимо повече време от месец-два, за да се влезе в стария ритъм на работа“, обобщава тя.

Информация от подкаст епизод 7, инвестор

Вижте още

91% от автобусите в София ще са нови до средата на годината

ivan

Германска фирма ще инвестира 21,5 млн. лв. в завод край Враца

ivan

Васил Божков щял да превръща Телефонната палата в София в изложбена зала

ivan

Напишете коментар