Invest Build Media
Туризъм и Екология

Австрия забрани полетите до България

И австрийски туристи вероятно ще липсват това лято у нас.

Австрийските власти забраниха от 15 до 31 юли пътническите полети от България и още 9 страни заради разпространението на COVID-19, предаде NOVA.

Решението беше публикувано тази нощ с постановление на австрийското министерство на социалните грижи, здравеопазването и защитата на потребителите.

С постановлението се забраняват полетите още от Египет, Сърбия, Косово, Черна гора, Северна Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Румъния и Молдова. До 31 юли се удължава и забраната за пътническите полети от Русия, Украйна, Беларус, Великобритания, Иран, Китай, Португалия и Швеция. С решението на австрийските власти от забранителния списък се изважда италианската провинция Ломбардия.

Постановлението не се отнася до товарните полети, полетите за репатриране, санитарната авиация и полетите, свързани с държавните интереси на Австрия.

През юни Австрия обяви отварянето на границите си за 32 европейски страни и възобновяването на въздушните връзки. На 1 юли обаче за първи път след май дневният брой на новоустановените случаи на коронавирус в Австрия надхвърли 100 души. До тогава в продължение на два месеца този показател беше в рамките на 30-40 души. Министърът на здравеопазването Рудолф Аншобер изрази безпокойство от развитието на ситуацията, а в някои австрийски региони беше върнато изискването за задължително носене на маска в обществените сгради.

Вижте още

Проверяват доходите на 302 собственици на луксозни коли по Северното Черноморие

ivan

Eкспертът по здраве Илиян Найденов с приз на Био Наградите 

leni

НАСА и Роскосмос обмислят съвместна мисия до Венера

admin

Напишете коментар